×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 416

Saturday, 07 May 2016 05:22

Visszaszámlálás :)

Written by
Rate this item
(0 votes)

Most már nagyon vágjuk a centit, még ötöt alszunk és indulás! :D Megvettük az utolsó szükséges dolgokat is, sőt már a bőröndöket is felhoztunk a pincéből. A Decathlonban vettünk egy állati jó ilyen "félsátor" szerű cuccot, amit fel lehet állítani a strandon és a nap elől be lehet menni alá. Egész picike, simán elfér még egy kézipoggyászban is (nekünk mondjuk nem is lesz más, úgyhogy muszáj lesz elférnie :)).

 

Múlt héten folyamatosan a szülinapomat ünnepeltük, és 29-én elballagott a középiskolából kedvenc unokaöcsém. Ennek örömére nagy buli volt náluk :) Azt képzeljétek el, hogy én, akit még soha az elmúlt 37 évben nem sikerült rávenni, hogy mások által is hallhatóan énekeljen, együtt karaokéztam a sógorommal, MIKROFONBA!!  Biztos nagy élmény volt mindenkinek :D

 

Mivel nem akartunk kocsival menni Lacika bulijára, gondoltuk, kipróbáljuk az Ubert, még amíg be nem tiltják. Sok jót (meg sok rosszat is persze) olvastunk róla, de a saját tapasztalataink mindent felülmúltak. Normális, közvetlen, ugyanakkor rendkívül udvarias sofőrök (automatikusan nyitotta nekem a jobb hátsó ajtót, Biyadhoo-nak pedig a jobb elsőt), szuper árak, és egy nagyon jól kitalált infrastruktúra jellemzi őket. Okostelefonról tudod megrendelni a kocsit, látod, hogy milyen autó fog érted jönni, mi a sofőr keresztneve, látod az arcképét is (persze a sofőr is látja a te nevedet, ill. ha megosztottad, akkor a fényképedet), folyamatosan követheted, hogy merre jár a kocsi, így ki tudod számolni, hogy mikorra állj ki a ház elé, amikor megérkezel a célhoz, se készpénz (azzal nem is fizethetsz), se bankkártya nem kell, az előzőleg beregisztrált bankkártyádról automatikusan leveszik a viteldíjat, majd emailben megkapod az utazásod részleteit (mikor, honnan, hová, milyen útvonalon, melyik sofőrrel, mennyiért mentél), és az alkalmazásban lehetőséged van értékelni a sofőrt, illetve a sofőr is értékel téged, mint utast. Egy szóval, nagyon európai az egész. Sajnálnám, ha tényleg betiltanák, ahogy a taxisok akarják.

 

Ééééés, szeptemberben utazunk egy hosszú hétvégére Thessalonikibe! Rég voltunk már Görögországban, és megint összejött egy ingyen repülőjegy :D 

 

Jó lesz nekünk, na! :D :D


Read More
Read 351 times Last modified on Thursday, 30 June 2016 05:23

More in this category: « Amerikai Ázsia Teszt »

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search