×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 416

Sunday, 03 December 2017 08:24

Két hónap után újra itt

Written by
Rate this item
(0 votes)

Most nézem csak, hogy már két hónapja nem írtam semmit, úgyhogy ideje pótolni. Lássuk csak, mi minden történt ez idő alatt.

Egy kicsit megkavartuk a márciusi nyaralásunkat, mert nem csak Phi Phi-n fogjuk tölteni az időnket, hanem egy hetet eltöltünk Phuket-en is, így két legyet, vagyis szigetet ütünk egy csapásra. Biyadhoo ismét nagyon szuper szállásokat talált, úgyhogy nem opció, hogy ne érezzük jól magunkat :)

Vettünk Wizz-jegyet Eindhovenbe, januárban megyünk egy kisebb társasággal egy egynapos kirándulásra. 

Aztán lecseréltük az erősítőnket, ami már kb 9 éves volt. Egy Denont vettünk helyette, ami már kezeli az Atmos-t is, így igazából venni kellett hozzá még két kicsi hangfalat, amit közvetlenül a mennyezet alá kellett felszerelni. És hát a hangja... A beállítás úgy működik, hogy van hozzá egy segédprogram, aminek meg kell adni, hogy milyen és hány darab hangfalat kötsz az erősítőre, utána be kell kötni a beállító mikrofont, és a program megmondja, hogy hová, hogyan helyezd el. Ezek után szépen magának bemér mindent, és durván 15 perc alatt kész is a beállítás. A korábbi erősítőnél a mélynyomó hangja nagyon idegesített, itt viszont nagyon kis kellemes, egyáltalán nem dübörög túlságosan. Az Atmos-ban hallgatható zenék, filmek meg a megtestesült gyönyörűség. Pedig nekem aztán igazán bot fülem van, de ez a cucc nagyon tetszik :)

A szervereinkkel is ügyködött egy keveset Biyadhoo. Az egyiket, ami már baromi hangos volt, lecserélte egy Raspberry Pi-re, illetve az Alexa vezérléséhez használt Android TV helyett is már egy Banana Pi dolgozik - stabilabb is és Alexát is felgyorsította.

Le kellett már cserélni az autónkon a gumikat, így négy év után :) Ismét egy négyévszakosat választottunk, a Vredestein Quatrac 5 lett a befutó, ami nagyon jó teszteredményekkel büszkélkedhet. Az alig két hetes gumival a remek minőségű budapesti utakon sikerült közelebbi ismeretséget kötni egy, az úton heverő tégla- vagy betondarabbal, amitől a guminak szerencsére semmi baja sem lett, de a vasfelninek (!) annyi. A gumis, aki a felnit cserélte, ő is azt mondta, hogy nagyon jó választás volt a Vredestein :)

És szintén közel négy év után, új szemüveget csináltattam. Ilyen nehezen még sosem sikerült keretet választani. Manapság olyan hülye szemüveg divat van, hogy a divatos keretek közül (ami az üzlet kínálatának 95%-át fedi le) egyik borzasztóbban néz ki rajtam, mint a másik. Végül az eladó kétségbeesésében már mondta, hogy akkor nézzük meg a férfi kereteket, hátha ott akad nekem való. Akadt is, de azzal meg az volt a gond, hogy nem lehetett volna elég vékonyra csiszolni bele a lencsét. Végül valahonnan a fiók mélyéről előkerített az eladó egy másik keretet, amibe lehet vékony lencsét rakni, és még tetszett is, úgyhogy közel egy órás szenvedés után sikerült megrendelni a szemüveget :) Most nagyon boldog vagyok vele, remekül látok, és tegnap kipróbáltam a fényre sötétedő funkcióját is, egészen sötét szürke lett a lencse, úgyhogy nagyon szuper :)

Azt hiszem, más említésre méltó nem történt :)

Read 430 times Last modified on Sunday, 07 January 2018 08:31

More in this category: « Ááábu Dááábi :-) Hurrá!! »

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search