×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 416

Saturday, 24 September 2016 08:18

Tovább szépül-javul a kacsafészek

Written by
Rate this item
(0 votes)

Még akkor, amikor itthon ücsörögtem a használhatatlanul béna lábammal, elgondolkodtunk Biyadhoo-val, hogy szeretnénk másik ülőgarnitúrát a nappaliba.  Eddig egy gyönyörű bőrgarnitúránk volt, de úgy döntöttünk, hogy inkább kárpitozottat szeretnénk. Mivel nálunk télen-nyáron nagyon meleg van,  így folyton rövidnadrágban, pólóban vagyunk itthon, így a csupasz bőrünknek nem éppen komfortos a bőrgarnitúra. 

Jó sok időt töltöttünk az internetet bújva, hogy megfelelő sarokgarnitúrát keressünk. Találtunk is egyet, ami tetszett nagyon, de amikor egy bútorboltban kipróbáltuk, rájöttünk, hogy nem lesz jó, nekem túl széles az ülőfelülete, így nem kényelmes egyáltalán. További kéresgélés után végül erre a garnitúrára esett a választásunk. A miénk nem ilyen sárga, mint ami a képen látszik, hanem inkább ilyen, halvány mogyorószínű.

Négy hétre vállalták a szállítását, és valóban, a határidő lejárta előtt 2 nappal jelentkeztek, hogy elkészült. Biyadhoo bement a bútorboltba kifizetni, majd másnap kiszállították. Biyadhoo villámgyorsan összerakta - ilyen egyszerűen szerelhető bútort még nem is láttam: nem kell hozzá se szerszám, se csavar, se semmi, egyszerűen csak össze kell illeszteni az elemeket, és azok egymásba pattannak, és már kész is. A dohányzóasztalt egy kicsit át kellett alakítani, hogy kényelmesen elférjen, de miután az is meglett, egyszerűen tökéletes lett a nappalink! 

Imádjuk ezt a sarokgarnitúrát, kényelmes, puha, de nem süppedős, és a fekvőfotellé nyitható két szélső eleme, hát az valami fantasztikus! A világos színével még jobban feldobta a nappalit, és valahogy még a tér is megnőtt a szobában a korábbi állapothoz képest :)

Szintén ezen a héten új csapot is kellett vennünk a fürdőszobába, a régiben kerámiabetétet kellett volna cserélni, de a betét majdnem drágább lett volna, mint amennyiért annak idejét magát a csapot vettük. Itt a mi környékünkön nem elég, hogy borzasztó kemény a víz, még a víznyomás sem az igazi, ezért fürdéskor össze-vissza kapcsolgat a kazán, és a zuhanyból hol tök hideg, hol meg tűzforró víz jön, miközben hozzá se nyúlunk a keverőcsaphoz. 

Biyadhoo kinyomozta, hogy ahol ilyenek a körülmények, oda érdemes termosztátos csaptelepet venni, mert az szinten tartja a víz hőmérsékletét, és a kazán ki-be kapcsolgatását is megakadályozza. Egy ilyen csaptelep baromi drága, de van rá 5 év garancia, úgyhogy egyszer élünk alapon megvettük :) Tényleg sokkal kellemesebb azóta a zuhanyozás, egy külön élmény, hogy nem változik percről percre a víz hőmérséklete! A gyerekzár és a forrázásgátló funkció meg már csak hab a tortán :)

 

Read 369 times Last modified on Sunday, 07 January 2018 09:18

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search