×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 416

Friday, 19 August 2016 08:19

Okosodunk

Written by
Rate this item
(0 votes)

Mármint nem mi, és nem iskolában, hanem a lakásunk, a különböző elektronikai ketyerék révén :)

Az elmúlt hetekben szereztünk néhány eszközt, ami okostelefonról, akár a világ másik végéről is vezérelhető, így bármikor, bárhonnan vezérelhetők a lakás különböző funkciói.

Még tavasszal, de szerencsére már a fűtési szezon után, elromlott a termosztátunk, így szükségünk volt egy újra. Hosszas keresgélés után választottuk ezt. Túl azon, hogy okostelefonról, bárhonnan vezérelhető, a hozzáértők szerint 10-20%-kal csökkentheti a fűtési költségeket, és a webes felületen rengeteg féle grafikon segítségével visszanézhetjük, hogyan alakult a lakásban a hőmérséklet, mikor, mennyi ideig ment a fűtés, stb.

Aztán ha már lúd, legyen kövér alapon, megszereztük az ő testvérét is. Ez is nagyon hasznos kütyü: figyeli nem csak a külső és belső hőmérsékletet és páratartalmat, de még a széndioxid szintjét, a zajszintet, valamint a pollenkoncentrációt is, és megadott értékek elérése esetén értesítést küld az okostelefonra, hogy csinálni kéne valamit. A termosztáttal is összeizgatható, ami azért jó, mert a várható időjárás függvényében is tudja befolyásolni a fűtést, ezzel még jobban segítve a fűtési költségek csökkentését.

Cserére ítéltük univerzális távirányítónkat is, ez a kis aranyos lett a befutó. Az eddig is megvolt, hogy egy távirányító kezeli a TV-t, az erősítőt, a médialejátszót, valamint az IPTV box-ot, de ez az új eszköz már képes a légkondi, valamint a szobában levő LED-es fények verzérlésére is, és nem csak a saját távirányítójával működtethető, hanem bizony okostelefonról is, bárhonnan, bármikor.

És jött egy Apple TV is, igaz, csak harmadik generációs, de jó kis cucc az is.

Azt hiszem, nem lehet ránk fogni, hogy elmaradottak lennénk a technika területén :D

Read 346 times Last modified on Sunday, 07 January 2018 09:20

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search