Sunday, 27 May 2018 10:35

Amsterdam ismét :)

Written by
Rate this item
(0 votes)

Rá kellett jönnöm, hogy mi nem tudjuk megunni Amsterdamot. Hiába volt ez már kb. a tizenharmadik alkalom, hogy ott jártunk, mindig találunk magunknak valami rácsodálkoznivalót.

Például ezeket a csodaszép felhőket, amiket útközben láttunk...

felho

... vagy ezt a virágot, ami egy cserépben van kint az utcán, és eszébe sem jut senkinek, hogy elvigye:

lilavirag

De az igazi rácsodálkoznivaló ez a kalauz hölgy volt a villamoson:

kalauzneni

Ő a világ csodája: Messziről látszik rajta, hogy imádja a munkáját. Mindenkihez van egy kedves szava, megkérdezi, hogy hová szeretnél eljutni, segít, hogy ehhez hol kell leszállni és merre kel utána továbbmenni. Azt mesélte, hogy húsz évig volt ápolónő, onnan váltott a kalauz szakmára, és nagyon élvezi.  Ezt le se tagadhatná, csak rá kell nézni, sugárzik a boldogságtól. Hosszú időre rám ragasztotta a vidámságát, és szerintem még sok más emberre is. Egy élmény volt találkozni és beszélgetni vele :)

Egyik délután fogtuk magunkat és kimentünk sétálni, meglátogatni kedvenc helyeinket, a Vondelparkot, a Blue Amsterdam kávézót, és persze csak úgy mászkálni a városban, mert az annyira jó. 

Kedvenc nílusi lúdjainkkal most is sikerült interakcióba lépni :)

ludetetes2

ludak1

Határozottan meglepő volt a hattyúk viselkedéséből kiindulva, hogy ez a lúdmama nem kergetett meg, a fiókáját védelmezendő, hanem egyenesen odajöttek és boldogan ették a zsemlét, amit vittünk nekik. A képeken nem igazán látszik, de mindegyik madár meg van gyűrűzve mindkét lábán, és ez alapján sikerült beazonosítani, hogy a két felnőtt lúd közül az egyikkel tavaly is találkoztunk, akkor is etettük őt :)

Lúdetetés után jól esett egy finom kávé / sör a Blue Amsterdamban, majd egy séta a Museumplein érintésével.

blue

IAmsterdam

csatorna

Persze nem csak sétálgattunk, főztünk is mindenféle finomságokat, ami a Hollandiában kapható alapanyagokból nem is olyan nehéz :)

Egyik nap pedig T-ék bulit rendeztek, ahová amsterdami magyarokat hívtak meg, megünneplendő Biyadhoo, T, és az én szülinapomat. Biyadhoo-val lángost sütöttünk, ipari mennyiségben, aminek hatalmas sikere volt :) Hollandiában nem igazán kapni lángost, így mindenki nagyon örült, hogy ez volt a vacsora, nem is maradt belőle egyetlen árva morzsa sem :) Ha már szülinap, akkor jár a torta is, és nem apróztuk el, egy eszméletlen jó cukrászdában vettünk egy normál tortát T-nek és egy parfétortát Biyadhoo-nak. Mindkettő hihetetlen finom volt, nem is értem, hogy itthon miért nem kapni ilyeneket.

MIndezek után talán nem csoda, ha nem igazán akaródzott hazajönni, szívesen maradtunk volna még egy keveset :)

Egy szó, mint száz, nagyon jól telt ez a néhány nap, szuperül éreztük magunkat ismét!

 

Read 512 times Last modified on Sunday, 27 May 2018 11:17

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search