Saturday, 11 August 2018 14:30

Bye-bye Linux, hello Mac!

Written by
Rate this item
(0 votes)

Amióta megvannak az iPhone-jaink (úgy 2.5 éve), azóta vagyunk jó barátságban a almás dolgokkal, csak hát eddig valahogy nem jött össze, hogy újabb Apple cuccokhoz jussunk. Eddig. Most ugyanis Biyadhoo rájött, hogy hogyan lehet nem horrorisztikus összegekért hozzájutni egy iMac-hez, vagyis egy iMac-nek látszó tárgyhoz :) Hát így :)

Mac

Fogni kell egy ilyen helyes kis számítógépet (ami egyébként egy jópár, azt hiszem, 5 vagy 6 éves modell), és rá kell telepíteni a legújabb Mac OS-t :) Oké, leírni egyszerűbb, mint megcsinálni, de kivitelezni sem egy ördöngősség, és ráadásul semmi illegális sincs benne.

Szerettem a linuxot is, de ezt egyenesen imádom! Már csak azért is, mert pont a névnapomra rakta nekem össze Biyadhoo :) De komolyra fordítva a szót, az első dolog, ami nagyon mély nyomot hagyott bennem, az volt, amikor kb 3 kattintással fel tudtam telepíteni a digitális aláírásaimat, amivel a linux alatt félórákat szórakoztam. De egyébként bármilyen más beállítás, programtelepítés is csak néhány kattintás. Aztán a másik ilyen a beépített email alkalmazás sokoldalúsága. Színekkel és flag-ekkel, az előbbit akár előre definiált szabályokban használva, tökéletesen átláthatóvá lehet varázsolni a levelek tömegét, nagyon könnyen ki lehet szelektálni azokat, amikre éppen szükségem van. No és hát a kedvenc játékom, a Fishdom, így néz ki nagy képernyőn:

fishdom

Egy élmény így játszani vele, csak hát sajnos ha nem figyelek oda, akkor igen sok időt el lehet szórakozni vele :) 

Biyadhoo-nak a sajátját megcsinálni kicsit időigényesebb volt, mert az első gépnek volt valami gond az alaplapjával, a másodikban meg a hangkártya nem volt az igazi, de ezt sikerült orvosolnia egy 900 forintos USB hangkártyával. Úgyhogy most már nála is egy ilyen kis masina ketyeg, és ő is legalább annyira boldog vele, mint én az enyémmel!

 

 

Read 389 times Last modified on Saturday, 11 August 2018 14:33

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search