Saturday, 05 January 2019 16:03

Új év, új dolgok

Written by
Rate this item
(0 votes)

Utoljára még december elején írtam, azóta azért történt egy s más :)

A karácsony szerencsére megint csendesen telt, mérsékelt zabálással :) Mondtam is, hogy milyen jók ezek az "öreges" karácsonyok, hogy nem kell magunkat agyon stresszelni az ajándékok és a rengeteg főzni- és sütnivaló miatt. Persze azért volt ünnepi vacsora szenteste, meg Apusomnak is sütöttem a születésnapjára kétfélét is, illetve 25-én itt voltak sógornőmék hatan, nekik is főztünk, de összességében nem uralkodott el rajtunk az az őrület, ami ilyentájt az emberek jó részén erőt vesz :)

A 444-en egyébként pont volt egy cikk arról, hogy miért is jó dolog nem ajándékozni karácsonykor. Minden szavával egyetértek, ezért Nektek is megmutatom.

A két ünnep között én már dolgoztam, kezdődött a zárás, de azért jutott idő megnézni a négysáncversenyt is (na jó, négy állomásból összesen hármat fogunk látni, az utolsó épp holnap lesz). Szilveszterkor pedig sógornőméknél voltunk, már az új házban. Nagyon szépen haladnak, már nem sok van vissza az építkezésből. Szilveszter este ismét haverkodtunk Lucival, a maine coon cicájukkal:

LuciKinga

Már karácsony előtt elkezdett Biyadhoo nézelődni új kombinált sütő után, ami nem csak sütő, hanem egyben girll és mikrosütő is. Eddig is ilyenünk volt, immár 10 éve, de azért ennyi idő alatt már elég sokat fejlődött ez a technológia ahhoz, hogy érdemes legyen cserélni, továbbá karácsonykor kiderült, hogy Lacikáék pontosan ilyen sütőt szeretnének a saját konyhájukba, így mondtuk is nekik, hogy ha nekünk meglesz az új, akkor ezt megkaphatják. Nem tudjuk, meddig működik még, mert a mikro funkcióján már érezni, hogy romlott a teljesítménye, de talán még pár évig elketyeg náluk is :)

Hosszas keresgélés és nézelődés után végül ő lett a befutó, tegnapelőtt meg is vettük. A linken található videón nagyon szépen elmondja az úr, hogy mennyi mindent tud ez a sütő, hát ez így is van, alig győzzük tanulni, de azért már alakul. Tegnap bolognai spagettivel töltött levelest sütöttünk, ami az alsó sütésnek köszönhetően ezúttal alul is gyönyörűen megpirult, nem úgy, mint korábban, amikor fehér, sőt, ha nem figyeltünk eléggé, még nyers is maradt.

bolognaileveles

Ma pedig stefánia vagdalt készült, így:

suto

Másik téma, hogy már hetek-hónapok óta mászkálunk itt Pesten jobbra-balra, hogy szerezzünk egy új függönyt a nappaliba, mert a régi már igencsak a végét járja, több helyen el van szakadva, annyira, hogy hiába varrom meg, a varrás mellet elszakad újra. Valami furcsa oknál fogva a mi 265 cm magas lakásunkba egyszerűen nem találtunk normális fehér függönyt, mármint készen. Vagy túl rövidek, vagy túl hosszúak vannak, így megunva a keresgélést végül Biyadhoo Kínából rendelt függönyt, készre varrva, tökéletes méretben. És van benne egy kis extra is:

fuggony

A függöny épp tegnap érkezett, és karácsonyfa ide vagy oda, azért csak feltettük. Kár, hogy ma tiszta felhő volt minden, és havazott, mert nagyon szerettem volna látni, hogy milyen napsütésben, de kiindulva a fentiekből, biztosan nagyon szép lesz. 

Így közel 10 év után ma sokadszor is arra a megállapításra jutottam, hogy napról napra jobban szeretek itt lakni, mert mindig egy picit fejlődünk, modernizálódunk, "okosodunk", és egyébként is, a "Kacsafészek" a legszuperebb hely a világon! :D

Read 340 times Last modified on Saturday, 05 January 2019 19:32

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search