Sunday, 28 April 2019 09:05

Emlékezetes szülinap

Written by
Rate this item
(0 votes)

Naptár szerint még csak ma van a 40. születésnapom, de már eddig is rengeteg minden történt, ami emlékezetessé teszi, nem csak a mai napot, de ezt az egész évet is.

Kezdődött ugye a karibi nyaralással, amiről már meséltem itt. Vissza is kanyarodok ide egy picit, ugyanis Martinique-on történt, hogy gyakorlatilag eldöntöttük, hogy milyenre szeretnénk lecserélni az autónkat. A csere már egy ideje tervbe volt véve, de mostanra valósult meg a csillagok olyan szerencsés együttállása, hogy nyélbe is tudtuk ütni a "bizniszt".

Annak rendje s módja szerint meghirdettük az autónkat a neten, és 3 napon belül meg is érkezett rá a vevő. Csütörtökön szépen eljött, megnézte, kifizette és azon nyomban el is vitte. Ígyhát itt maradtunk autó nélkül, és mivel ez alkalommal nem tudtunk senkitől se kölcsönkérni autót arra az átmeneti időre, amíg meg nem vesszük az újat, eléggé igyekeznünk kellett, hogy másnap megvegyük a megfelelőt. Még aznap este komolyan nézni kezdtük a használtautós hirdetőoldalt, és meg is találtuk, amit meg szerettünk volna nézni (a Martinique-on kinézett típust, annak is a nagyon felspécizett verzióját).

Biyadhoo fel is hívta másnap a kereskedőt, ámde kiderült, hogy nem hozható el rögtön az autó, mert jelenleg ki van vonva a forgalomból, hogy a kereskedőnek ugye ne kelljen rá biztosítást, adót, meg egyebeket fizetni, így csak kb. 4 nap múlva hozhattuk volna el. Volt egy másik lehetőség is, ott is ugyanezt mondta a kereskedő, így ez se volt járható út. Mondhatom, nagyon el voltunk keseredve, hogy ittmaradunk hétvégére autó nélkül, amikor vendégeket is várunk, meg lenne még egy csomó intéznivaló, ami BKV-val eléggé nehezen kivitelezhető. 

És ekkor megtörtént a CSODA :D Megjelent a használtautón egy új hirdetés: éppen a kinézett típust hirdette egy magánember, kevés km-rel, frissen szervizelve-vizsgáztatva, rendszámmal, azonnal elhozhatóan, 3 évesen, és telepakolva extrákkal (mint pl. ülésfűtés, kormányfűtés, guminyomás ellenőrzés, kihangosító rendszer, és még egy csomó minden más is, felsorolni se tudom). Biyadhoo azonnal felhívta az embert, és mondta neki, hogy már veheti is lefele a hirdetést, nekünk KELL az autó és még ma megyünk-fizetjük-hozzuk. 

Így is történt, így péntek óta a miénk ez a kis gyönyörűség:

RJU blur

Nehéz szavakba önteni, hogy mennyire boldogok vagyunk vele! Még az átíratás feladatai hátra vannak, kötelezőt meg CASCO-t már kötöttem rá, de a többi nemszeretem feladat jövő hétre maradt. 

Mára hollandiai barátaink jelentkeztek be hozzánk látogatóba, így a családdal múlt héten ünnepeltük a születésnapomat. Apusomtól egy a csodaszép csokrot kaptam:

Rozsa40

Az elmúlt egy hétben kicsit már veszített a szépségéből, de mivel vizes szivacsba vannak beleszúrkálva a növények, így még mindig elég jól néz ki, remélem, hogy még néhány napig meg tudjuk tartani.

Most pedig ideje befejeznem az írkálást, mert nemsoká jönnek a vendégek, aztán, kívánságuknak eleget téve, indul a lángosparti!

 

 

 

Read 256 times Last modified on Sunday, 28 April 2019 09:06

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search