Sunday, 12 May 2019 14:08

Ismét szépültünk egy kicsit

Written by
Rate this item
(0 votes)

A napokban van pontosan tíz éve, hogy itt lakunk, és ez alatt a tíz év alatt nagyon sokat fejlődött, szépült a lakásunk. Néhány havonta történik valami, időnként csak egész apróságok, időnként nagyobb dolgok.  Amit ma csináltunk, azt már terveztük egy ideje, de eddig sosem alakult úgy, hogy a terveinket tett kövesse :) Mígnem ma délelőtt a neten való szörfözés közben Biyadhoo rá nem akadt egy akcióra az OBI-ban: a 3m x 2m-es kitekerhető napellenző most akcióban van náluk, mi pedig pontosan egy ilyet szerettünk volna a teraszunkra. Egy 4m x 3m-esünk már van a terasz egyik felén, ezt pedig a másik oldalra szántuk, oda, ahol jó időben főzőcskézni, sütögetni szoktunk.

Fogtuk is magunkat, és elrongyoltunk a legközelebbi OBI-ba, hogy megszerezzük az áhított napellenzőt. Volt belőle szép számmal, vettünk még hozzá jó hosszú csavarokat, amikkel biztonságosan fel lehet szerelni, majd irány haza, legózni. 

Már a régi kitekerővel is megszenvedtünk, mert annak a fajta facsavarnak, ami elég nagy egy ilyen cucc tökéletes megtartásához, olyan feje van, amit nem lehet a fúrógéppel betekerni, tekintve hogy nincs a csavarhúzókészletünknek olyan eleme, ami illene hozzá. Ígyhát maradt megint a jó öreg csőkulcs és a kézihajtányos megoldás :( Igencsak fárasztó dolog négy darab, egyenként kb 15 centi hosszú csavart kézzel betekerni a tömör fába, de Biyadhoo nem ijed meg az ilyenektől, simán megoldotta ezt a feladatot is :)

A nehezebbik része ez után következett, amikoris fel kellett emelni és helyére kellett illeszteni magát a napellenzőt, ami bizony jó 20 kg. Elsőre, köszönhetően a szerencsétlenkedésemnek és a nemlétező karizmaimnak, nem is sikerült betennünk, csak másodikra. Innen kezdve viszont már viszonylag egyszerű volt a dolog, rögzíteni kellett csak, majd beállítani a dőlésszögét. Jó sokáig tartott, mire elkészült, de megvan, és nagyon jó lett :)

kitekero

Az a barna valami ott a képen egy fali szekrény, aminek az ajtaja lenyitható, és asztalka lesz belőle. Ez a kinti főzőhelyünk, és ez mostantól nagyszerűen árnyékban lesz, nyugodtan tudunk főzni a legnagyobb napsütésben is. Úgyhogy most boldogság van, na! :D

Már csak azért is, mert a kisautónkat továbbra is imádjuk! Biyadhoo rendelt hozzá mindenféle kiegészítőket, amiktől majd még szebb lesz, mint eredetileg volt. Végre-valahára, durván két hét alatt sikerült az autócserével kapcsolatos összes ügyet elintézni. Már csak azért se szeretnék az elkövetkező tíz évben autót cserélni, mert az a rengeteg adminisztráció, ami ezzel jár, hát az nem nekem való. Régi kötelezőt, régi casco-t lemondani (nálunk ez se ment egyszerűen, a kötelezőnél a biztosító valamit elbénázott és először díjnemfizetés miatt szüntette meg a biztosítást, miközben mindig minden pontosan be volt fizetve, és erről ők maguk küldtek igazolást... no comment), új kötelezőt, új casco-t megkötni, nyomon követni, hogy rendben van-e minden, első díjat befizetni, eredetvizsgát elintézni, kormányhivatalban kocsit átíratni... még felsoroli is sok. De most már minden letudva, úgyhogy nincs más dolgunk, mint tovább örülni a kis cukiságnak! :)

Read 237 times Last modified on Sunday, 12 May 2019 14:26

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search