Sunday, 21 July 2019 15:44

Szóval a TV

Written by
Rate this item
(0 votes)

Az előbb ott hagytam abba, hogy ma TV-t vettünk, csak már nem értem rá a részleteket elmesélni. 

Biyadhoo-nak volt az ötlete, mivel látta egy ismerősünknél, hogy mennyire jól néz ki, hogy szerezzünk Philips Amblilight-os TV-t. Az Ambilight az, hogy a TV hátulján gyárilag vannak kis ledek, amik az éppen aktuálisan látott képpel harmonizáló színeket vetítenek a TV mögé a falra. Ennek a kezdetleges megoldását mi már alkalmaztuk egy ideje, ami úgy nézett ki, hogy egy színváltós ledszalag volt a TV hátuljára ragasztva, és attól függően, milyen hangulatunk volt, állíthattuk a színét. Tévézés közben nagyon jó a szemnek, ha a TV mögött a fal meg van világítva, nem fárad el olyan könnyen a szem akkor sem, ha egyébként sötétben tévézünk.

Na szóval ma délelőtt egyszer csak a semmiből (mert amúgy a fenti ötletet eddig nem osztotta meg velem :)) azt mondja nekem Biyadhoo, hogy van Jászakárhol egy ilyen TV, vegyük meg. Namost rólam azért azt tudni kell, hogy minden  nagyobb beruházás előtt ezerrel szoktam tiltakozni, és találok mindenféle okokat, hogy miért nem kell nekünk az a cucc, aztán a végén Biyadhoo mindig meg tud győzni, hogy miért is kell nekünk mégis, és a végén, amikor már megvan, akkor persze úgy örülök neki, mintha az egész valójában az én ötletem lett volna :D 

Nem volt ez másképpen ma sem, de elég gyorsan felhagytam a tiltakozással, amikor kiderült, hogy az E-Digitalban éppen akció van, és a kinézett típusból az egész cégnél összesen 1 db van raktáron, a Pólusban. Nosza, meg is rendeltük a neten és el is mentünk érte rögtön.  

Odáig még jól is ment a dolog, hogy megvettük, kifizettük, ellenőriztük, hogy nem törött-e, rendesen bekapcsol-e, a problémák inkább akkor kezdődtek, amikor be kellett volna rakni a Cukiságba. Cukiság ugyanis nem 65 colos TV-k szállítására van kitalálva, különösen úgy, hogy velünk volt D. is, mert jött átt hozzánk délután, és a tévévásárlás előtt még őt is felvettük. Így aztán jobb híján rendeltünk egy taxit, amibe beraktuk a TV-t meg engem, Biyadoo és D. pedig jött a Cukisággal.

Hát, őszintén mondom, nagyon jól jött ki, hogy velünk volt D. is, mert sem a TV második emeletre való felcipelése, sem a falra való felszerelése nem (vagy csak sokkal több szenvedés árán) ment volna nélküle :) Így is beletellett vagy három órába, mire a régi TV-t leszedtük, a fali tartót és az egyik hangfalat, ami szintén a falon van, átszerelte Biyadhoo, majd felszenvedtük a TV-t a falra. Ráadásnak a dolgok áthelyezése miatt maradt néhány lyuk a falon, amit be kellett tömni gipsszel, majd le kellett fehérre festeni. De megvan minden, készen van, és nagyon nagy most a boldogság ismét :) Igen, én örülök neki jobban, pont mintha nem én tiltakoztam volna a megvétele ellen az elején :D

No és akkor meg is mutatom Nektek a kicsikét (leírást, termékjellemzőket pedig itt lehet olvasni róla):

PhilipsTV

Read 209 times Last modified on Sunday, 21 July 2019 15:44

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search