Saturday, 17 August 2019 11:50

Cukiság, a legnagyobb túlélő :)

Written by
Rate this item
(0 votes)

Kisautónkat közel négy hónapja, amióta nálunk van, változatlanul imádjuk. Többen mondták rá, hogy mennyire kis cuki (szerintem egyébként NAGYON cuki, különösen azóta, hogy a díszítőelemek is rákerültek), ezért aztán hamar ráragadt a Cukiság név, most már mindig csak így hivatkozunk rá :) Eddig is tudtuk, hogy mivel Ausztriából hozták, kicsit extrább, mint a magyarországi ugyanilyen autók, de hogy mekkora túlélő, az csak most derült ki. 

Történt ugyanis, hogy egyik nap autózunk hazafelé egy főútvonalon, amelyre több melllékutca is csatlakozik. Az egyik ilyen mellékutcában áll egy kocsi, vezetője szemlátomást körülnéz, hogy kinek kellene elsőbbséget adnia, majd amikor mi már majdnem odaérünk, fogja magát, és kihajt elénk. Annyira féktávon belül volt, hogy az ütközés és Cukiság porrá törése szinte elkerülhetetlennek látszott, ám Biyadhoo, reflexeinek és lélekjelenlétének köszönhetően, végül elrántotta a kormányt, és ahelyett, hogy nekimentünk volna ennek az okostojásnak, végül egy jó magas padkán keresztül bementünk egy használaton kívüli villamossínre. 

Az ember, aki kijött elénk, egyből elismerte a felelősségét és hetvenszer megköszönte, hogy nem mentünk neki. Az ő autójának így semmi baja nem lett, mi viszont nem tudtuk, hogy Cukisággal mi történt. A sín ugyanis nem az úttal egy szintben van itt, hanem kiemelkedik belőle, meg a padka is elég magas, így az autó teljesen fennakadt rajta. Miután a járókelők segítségével sikerült letolni a sínről és a padkáról, akkor láttuk, hogy az első gumiknak annyi, de más olyan sérülést nem érzékeltünk rajta, amivel az aborncscserét követően ne lehetett volna hazajönni. Azért csak elvittük szerelőhöz, aki szétszedte ízekre és lebiztosítóztatta, és lássatok csodát, tulajdonképpen a kerekeken kívül egy valami torony- vagy milyen csapágyat és pár kapcsolódó apróságot kell kicserélni benne, meg kellett neki egy futómű állítás a biztonság kedvéért, de ezen kívül SEMMI BAJA!

Azóta se tudok napirendre térni felette, hogy a padka- és sínjárást ilyen olcsón megúszta és nem kell hetekre szervizbe adni. A biztosítózás után megrendelték az alkatrészeket, azt majd egy nap alatt kicserélik, de addig is lehet közlekedni vele. Abba meg már belegondolni se merek, hogy ha Biyadhoo nem lenne ilyen rutinos vezető, akkor most valami roncstelepen sínylődne a Cukiság totálkárosra törve. 

Biyadhoo és Cukiság, a tökéletes páros :) 

 

 

 

Read 207 times Last modified on Saturday, 17 August 2019 12:00

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search