Saturday, 26 October 2019 12:28

Borkóstoló

Written by
Rate this item
(0 votes)

Már nagyon rég volt, hogy utoljára borkóstolón jártunk, Villányban, Sauskáéknál. Nem pártoltunk el tőlük, továbbra is szeretjük a boraikat, csak hát Villány messze van, meg macerás is: ha az ember tényleg borozni szeretne és utána nem akar kissé kapatosan, egy önfeláldozó családtag vagy barát segítségével hazakocsikázni, netán hazavonatozni, akkor meg kell szállni egy éjszakára, szóval nem olyan egyszerű ügy :)

Néhány éve itt tőlünk nem messze nyílt egy Borháló bolt, és az üzletvezetővel egészen jól összebarátkoztunk. Láttuk már többször kiírva, hogy szervez borkóstolókat, de valahogy sosem jutott eszünkbe elmenni. A mostani alkalomra, amely tegnap került megrendezésre, viszont kifejezetten invitált minket, mert tudta, hogy kedveljük annak a borásznak a borait, aki a mostani kóstolót tartja. Ő nem más, mint Szentpéteri Attila, a Szentpéteri Borpince vezetője és borásza. 

Szentpéteriék először egy olaszrizlinggel lopták be magukat a szívünkbe: ilyen illatos, ízes olaszrizlinget még sosem ittunk ugyanis. Innen kezdve elkezdtük tudatosan megkóstolni a többi borukat is, és eddig még sosem csalódtunk bennük. Hát így esett, hogy befizettünk a tegnap esti kóstolóra. 

Attila kb. 2,5 órán keresztül mesélt nekünk, nem csak a borokról, amiket megkóstoltunk, hanem megosztott velünk történeteket is, amik az egyes borokhoz fűződnek, és persze jogos büszkeséggel mesélt a díjakról is, melyket a fiával közösen készített boraikkal nyertek. 

A borok mellé kaptunk frissítőnek szódát, valamint isteni friss, puha zsíros kenyeret, és almát, amire szükség is volt az összesen 9 tételből álló kóstolón :) No és akkor mutatom, hogy miből is állt a program :)

 szentpeteri

A kilencedik, meglepetés-tétel nem szerepelt a lapon: ez egy chardonnay volt, abból is egy nagyon finom és illatos fajta.

A kóstoló végeztével lehetőség nyílt a vásárlásra is, illetve a felbontott üvegben maradt borokból még mindenki kedve szerint repetázhatott. Az esemény este 7-től 10-ig volt meghirdetve, de a kóstoló után még sokáig ott maradtunk páran beszélgetni Attilával és kiélvezni a finomságokat. Mi 11 után értünk haza, és 5 perc sétára lakunk a bolttól :)

Nagyon jól éreztük magunkat, szerintm megyünk majd még máskor is.

 

Read 192 times Last modified on Saturday, 26 October 2019 12:57

Magunkról

 A Maldív-szigetek nagy rajongói lévén e csodás ország két szigetéről neveztük el magaunkat a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Search