Hol is kezdjem....

Karácsony előtt hagytuk abba, jó régen volt. Lássuk mi történt azóta:

 

Ünnepeltünk, majd jött a szilveszter, amit két nagyon kedves barátunkkal töltöttünk el. Januárban elkezdtük csinosítani a lakást:

 

Bekerült az előszobába egy ilyen, majd kövezkezett az étkező:

És még mindig nem volt vége. Jött a fürdőszoba:

SZóval a lakás kicsit megszépült.

Ennek örömére engedélyeztünk magunknak egy kis csúszkálást Visegrádon. Összekötve a kellemest a hasznossal, hiszen egy volt kollegámat és a családját is tanítottuk sielni. Remek hangulat volt, este egy isteni vacsival, majd irány az ágy.

És eljött a másnap reggel:

Két órával előbb mentünk ki, hogy egy kicsit dőzsölhessünk a MC váróban. Átalakult. Nagyon komolyan. Olyan étel és ital választék lett, hogy csak néztem és persze mindez cca kétszer akkora helyen mint anno.

Eindhoven felé pontos indulás és érkezés, busz-vonat kombó, majd érkezés T-ékhez. Örömködés, játék, főzés, sok sör, extra Martini, Vondelpark, Ben & Jerry és persze a 8. házassági évfordulónk. Így lehetne összefoglalni azt a pár napot:) És persze a hogyan csináljunk a roncs notiból DLNA servert amit a TV felismer és le is játssza róla a filmeket:) Sikerült.

Na EZ fagylalt.:)

Ez meg Martini:)

Ez meg egy utca, csak úgy:)

Hazaindultunk. Persze nem ment simán. A helyi BKV 3 nap alatt lezongorázta a bérletünket - igen, van szép fényképes holland BKV bérletünk - ami elvileg a vonatra is jó. Nade! Mint kiderült ahhoz előbb validáltatni kell, mert ott jegyzik be, hogy melyik kocsiosztályon szeretnél utazni - ennek váltására csak az üfsz-on van lehetőség - és amikor az út végén kicsipogod magad a rendszer automatikusan az általad kiválasztott osztály díját vonja le. Egy szó mint száz, le kellett szálnunk útközben és egy jegypénztárnál egy pillanat alatt validálták a bérletet és folytathattuk az utat. Azért az ember érzi a különbséget: Itthon a tetves BKV ellenőr már rég rádhívta volna a TEK-et, ott mosolyogva elmondta, hogy mit nem csináltunk jól, és hogyan lehet megoldani. Fel sem merült benne, hoyg most bírságoljon, csesztessen vagy bármi.

Hazaérkeztünk -este 7 után szállt le a gép és Anyósomék hazahoztak minket - és otthon ez fogadott:

Mit mondjak, nagyon jól esett mindkettőnknek. Ünnepeltünk tovább....:))

Visszakanyarodva a lakásra: barátainknál láttunk egy nagyon jó megoldást. A TV a plafonon van pár fokban döntve és úgy nézik. Roppantmód kényelmes. Legyen. Lett:

Több hely lett a virágoknak:) De higgyétek el: tényleg sokkal kényelmesebb így nézni a TV-t.


Read More

Search