Az "A" kategóriás home office

Már öt hónapja tart nekünk a home office, és úgy fest, hogy még legalább ennyi ideig tartani is fog. Egy ideje beszélgettünk már arról, hogy ha esetleg örökös itthoni munkára leszek "kárhoztatva", akkor majd átalakítjuk a dolgozószobát, hogy ne a nappaliban kelljen dolgoznom, illetve jövőre teszünk majd be ide is egy légkondit, mert ha egész nap itt ücsörgünk és dolgozunk, akkor bizony nem elég nyáron a ventillátor.

Aztán múlt héten már odáig jutottunk a gondolkodásban, hogy akár van lifetime home office, akár nincs, csak meg kéne csinálni azt a dolgozószobát. Ilusnak is mondtuk, hogy miben gondolkodunk, mire ő: "Minek várnátok tovább, miért nem csináljátok meg már most?" Ezzel annyira beleültette a bogarat a fülünkbe, hogy másnap már neki is álltunk a munkának: kinéztük az új íróasztalunkat a neten, Biyadhoo elment, megvette, aztán szétvertük a dolgozószobát :) Kiraktuk a régi íróasztalokat, Biyadhoo gyártott nekem is plusz polcokat a falra, aztán nekiálltunk összelegózni az új asztalokat. 

Ezzel a mutatvánnyal elment az egész nap, és napokig izomláunk volt utána, de megérte, mert ilyen menő irodánk lett :)

homeoffice

Aztán vasárnap, amikor éppen tombolt a kánikula, kitaláltuk, hogy ha már ilyen menő irodánk van, akkor nem várunk még egy évet azzal a légkondival, megvesszük és berakatjuk most. Úgy tűnik, a koronavírus a légkondi iránti keresletet is letörte, mert sok mindenre számítottunk, de arra nem, hogy augusztus elején egy vasárnap délután felhívjuk az első szimpatikusnak tűnő légkondis céget, és ők azt mondják, hogy másnap délután (!) jönnek is szerelni.

Jöttek valóban, hoztak mindent, és két óra alatt beüzemelték a klímát.

kondi

Ez még csak hagyján, attól viszont már tényleg teljesen el voltam érzékenyülve, hogy gyönyörűen összetakarítottak maguk után, nekem semmit sem kellett csinálnom, miután elmentek, a fizetés pedig.... Ember előkapta a kis tabletjét, előállította az elektronikus számlát, elküldte emailen, én pedig rögtön átutaltam neki. Ő felhívta az irodában a kisasszonykát, aki már mondta is, hogy megkapták a pénzt. Tiszta modern megoldás, nagyon tetszett! 

Úgyhogy most már igazi, "A" kategóriás irodánk van, nagyon élvezzük! :)