Azért itthon is van élet...

Most már nagyjából helyrerázódtunk a hazaút és az időeltolódás után. Tegnap volt az első éjszaka, hogy normálisan tudtunk aludni, előtte csak 3-4 órákat szenderegtünk, mert éjjel 2-ig, 3-ig fent voltunk, egyszerűen nem voltunk álmosak. Bezzeg reggel, mikor fel kellett kelni! Alig bírtunk megmozdulni. Tegnapra fáradtunk ki annyira, hogy ahogy lefeküdtünk, sikerült is elaludnunk.

Mikor hazaértünk Miamiból egyébként nagy meglepiben volt részünk: még az úton a kocsiban mondta Ilus, hogy az elmúlt hetek nagy esőzései miatt az összes virágom kirohadt, ami az erkélyen volt, úgyhogy újakat kell majd ültetnem. Sebaj, gondoltam, szeretek én ültetni, majd megcsinálom. Aztán mikor fölértünk, egyből láttam, hogy nem kell ültetnem mégsem: Ilus minden virágládát teleültetett muskátlival meg mindenféle egyéb, általam ismeretlen nevű, ámde annál szebb virággal. Plusz hozott nekünk egy aranytuját (azt hiszem, így hívják), amire Biyadhoo már ezer éve vágyik. Úgyhogy nagy volt a boldogság.

Tegnap meg az utcában zajló útfelújításnál vicceltek meg bennünket: egy billenős teherautó elfelejtette visszatenni a helyére a billenőjét, miközben elindult, és volt szíves leszakítani a házunkba bejövő fő villanyvezetéket, ami miatt jó 3-4 órán keresztül nem volt este áramunk.

Eredetileg az volt a tervem, hogy munka után hazajövök, vacsi, fürdés és alvás, de az áramszünetre tekintettel Biyadhoo rávett, hogy menjek át vele a húgáékhoz, ahol internetet fog bekötni. Egyszer majd talán leírom, hogy mit szerencsétlenkedtünk ott össze, most elég annyi is, hogy az amúgy kb egy órásra tervezett munka három óra hosszat tartott.

Valamikor 10 körül hazaértünk, addigra lett áram, meg tudtunk fürödni, és irány az ágy.

Remélhetőleg most már fog menni rendesen az alvás, vénülő szervezetünk visszaállt az itthoni időszámításra :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search