Szülinap és közgyűlés

Ez a mostani egy különösen izgis hétvégének indult: Most tartottuk a családdal a szülinapomat (nem árulom el, hanyadikat :-)), illetve tegnap este volt a házunkban az első hivatalos közgyűlés. Holnap pedig megyünk szavazni - minálunk lesz második forduló.

A közgyűlés nagy bulinak ígérkezett, mivel már eddig is sok vita volt a lakók között, amiknek  a végére időszerű volt már pontot tenni.

Végül két és fél óra alatt sikerült lezavarni a dolgot, de a legfontosabb kérdésekben a döntést elnapoltuk. Jó kis balhé kerekedett a kocsik udvarba való beállása ügyében, és nem csak a közgyűlésen, hanem még a családon belül is.

Ez volt tegnap. Ma meg a családdal ünnepeltük a szülinapomat, itt nálunk, így mi főztük az ebédet. Tegnap nagy okosan találtam egy borsmártás receptet a neten, ami a leírás alapján szimpinek tűnt, ezt akartuk megcsinálni roston csirkével. A receptet pontosan követve készült a mártás, mégis bűn rossz lett, úgyhogy kénytelenek voltunk kidobni... Ekkor már csak kb. 35 perc volt a család érkezéséig. Ott álltunk egy bekevert, amúgy nagyon finom krumplipürével, másfél kiló laskára vágott nyers csirkemellel, meg a nagy gonddal, hogy mi a francot fogunk ezek után főzni.

Végül a hűtőben körülnézve találtunk hagymát, mustárt, ketchup-ot, illetve maradt még a mártáshoz vett fehérborból, meg ugye ott figyel a "fűszer-arzenálunk" a szekényben. Végül Biyadhoo ezekből dobott össze egy nagyon finom ketchup-os húst, hasonlót, mint amit Ilus csinál, de mégis egész mást.

Épp elkészültünk, mire megjöttek a szülők. Vikit még gyorsan elzavartuk a kisboltba savanyúságért, aztán ebéd. Ízlett mindenkinek a husi. És Biyadhoo olyan kis édes volt, úgy állította be az egészet, mint ha én főztem volna a húst, pedig még csak azt sem tudtam akkor még pontosan, hogy miket is tett bele....

Ebéd után a szokásos kártyázós-punnyadozós-alvós-beszélgetős (meg időnként veszekedős) délután következett. De annyira azért nem lehetett rossz, mert valamikor este 8 után mentek csak haza.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search