Társas-party + Konyha SIG

Tegnap történelmi visszaemlékezés és felvonulás helyett gittegyletesekkel tartottunk társasozós, Konyha-SIG-gel egybekötött party-t.

Jó sokan voltunk, 16-an tolongtunk a lakásban. Kisebb csapatokban játszottunk különféle játékokkal, és közben Ricsivel ketten gyártottuk az ebédet is: szecsuáni csirkét. Nem egy bonyolult étel, elég gyorsan megvan, csak hát ennyi emberre kicsit időigényes (csirkét darabolni, fokhagymát hámozni, meg egyáltalán, összefőzni az egészet). De megérte a fáradságot, mert jól sikerült, ízlett mindenkinek. És akkor hogy hogyan is készült az ebéd:

Hozzávalók:
8 csirkemell
16 gerezd fokhagyma
24 evőkanál olaj
24 evőkanál szójaolaj
8 teáskanál Erős Pista
40 dkg sózatlan, hámozott földimogyoró
étkezési keményítő, és a feloldásához víz
köretnek rizs

Elkészítés:
A csirkemelleket kockára vágjuk, és egy tálban összekeverjük a szójaolajjal. Egy külön tálban az olajat és az Erős Pistát is összekeverjük, majd ráöntjük a húsra, és összedolgozzuk vele. Durvára vágjuk a fokhagymát és azt is beleforgatjuk a tálba. 20 percig állni hagyjuk.
20 perc után a bekevert húst egy serpenyőbe tesszük és nagy lángon megpirítjuk. Közben hozzátesszük a mogyorót is, hogy az is piruljon. Amikor már megfehéredett a hús és egy kicsit meg is sült, a keményítőt feloldjuk vízben (annyi víz kell bele, hogy a tejnél egy kicsit hígabb folyadékot kapjunk), és ráöntjük a húsra. Addig főzzük tovább, amíg a hús puha nem lesz, és a szaft be nem sűrűsödik a keményítőtől. Szükség esetén tehetünk hozzá pluszban vizet vagy keményítőt.
Köretként főtt rizst kínálhatunk hozzá.

Ebéd után aztán folytatódott a játék. Activity-ztünk, Tabuztunk, Metróztunk, meg ilyenek. Valaki hozott egy új játékot is, aminek már estefelé kezdtünk neki, így egyrészt nem nagyon fogtuk fel a lényegét,  másrészt rohadt unalmasnak találtuk, így a felénél kiszavaztuk a játékot és abbahagytuk. Ezek után belekezdtünk még egy Citadellába, de azt már nem tudtuk befejezni, mert menniük kellett a többieknek, hogy elérjék az utolsó buszt. Ami amúgy közröhej, hogy 22.45-kor megy.

Este már nem pakoltunk el, csak a bútorokat húzgáltuk helyre, hogy éjszaka senki se essen hasra bennük, a mosogatást, rendrakást, porszívózást mára hagytuk. Legnagyobb meglepetésemre mire én felkeltem, Viki is ébren volt már, és bőszen mosogattak Biyadhoo-val karöltve :-) Így hárman jó gyorsan végeztünk, úgyhogy most már ismét egész emberi formája van a lakásnak :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search