Családi party és Aquaréna

Jó rég jártam erre, de mostanában nem is nagyon történik semmi, amit érdemes lenne megírni. Így volt ez egész tegnapig.

Már korábban mondta Ilus, hogy augusztus 20-án kerty party lesz náluk, és mi is hivatalosak vagyunk rá. Akkor még úgy volt, hogy más programuk lesz, ezért azt mondtuk, hogy nem tudunk menni. Később kiderült, hogy az a program mégse valósul meg, úgyhogy tudunk menni a party-ra.

Tegnap már jó hamar, reggel 8-kor elindultunk, mert a Velencei-tóhoz kellett menni, ami ugye nyáron a hétvége első napján elég bátor vállalkozás. Szerencsére sokan maradtak Pesten a tűzijáték miatt, úgyhogy egész gyorsan leértünk.

Segítettünk még Ilusnak készülődni, aztán dél körül megérkeztek a vendégek. Időközben megfőtt a gulyás is. Szabad tűzön, bográcsban. Nyamiiii...

Jó nagy vendégsereg jött össze, voltunk vagy 25-en.  Belakmároztunk a gulyásból, aztán Biyadhoo nekiállt húst sütni, szintén szabad tűzön. Olyan sok hús volt, hogy több órán keresztül sütötte, nem is volt ideje lejönni velünk a tóhoz :-( De megérte, mert nagy volt a lelkesedés iránta. A tóból meg semmit sem veszített, mert igaz, hogy nagyon magas most a víz és relatíve (már önmagához mérten) tiszta, de rohadt hideg :-(

Délután a felnőttek beszélgettek, kártyázgattak, a gyerekek meg mindenfélét játszottak. Szokásos kerty party feeling, semmi extra. Így telt el a nap, aztán úgy 6 körül elkezdtek hazaszállingózni a vendégek. Mikor mindenki hazament, még segítettünk Ilusnak elpakolni, aztán irány az ágy, mert ma is korán keltünk: 9-re ugyanis Pécelen kellett lenni Vikiért, úgy, hogy előtte még Anyámat is haza kellett vinni.

Vikit felszedtük, aztán, mivel onnan nincs messze, egyből kimentünk Mogyoródra az Aquarénába, mondván, hogy ma nagy meleg lesz és már rég voltunk ott.

Ahhoz képest, amilyen akkor volt, mikor megnyitották, már nem tetszett annyira: hideg volt a víz, agyon van bonyolítva a csúszdákból való kijövés, marha sokan vannak, nincs rendes öltözőszekrény, hanem nejlonzacskókba pakolják be a ruháidat és úgy rakják el lényegében az értékmegőrzőbe, szóval az ár-érték arány már messze nem olyan jó, mint régen volt. Maguk a csúszdák nem rosszak, azt nem lehet mondani, bár a csupasz-csúszdákat (vagyis amin nem gumival vagy szőnyeggel kell csúszni) nem próbáltuk. Egy vízividámparkban az a nagy kunszt, olyan csupasz-csúszdát építeni, ami nem cseszi szét az ember hátát :-)

Viszont az óriáspalacsinta az nagyon fincsi! A fene se gondolná, hogy egy olyantól full jól lehet lakni, pedig de :-)

Ebéd után még pihentünk egy kicsit, Viki még csúszkált, aztán jöttünk haza, mert még más dolgunk is volt. De az már egy következő bejegyzés lesz...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search