Okkeresés

Mostanában egyre több ismerősömről, akik korábban házas emberek voltak, tudom meg, hogy elváltak. Némelyikükkel évek óta nem volt semmi kapcsolatom. Azzal a lánnyal pl., akiről ma derült ki számomra a fenti tény, 1993-ban találkoztam és beszéltem utoljára, az általános iskolai ballagásunkon. Mégis ez a hír sarkallt erre a bejegyzésre...

Miért válnak el ennyire sokan? Tényleg ennyi ember választana rosszul? Tényleg ilyen sokan ismernék félre a másikat, amikor úgy döntenek, házasságot kötnek vele? Nem hiszem...

Sokkal inkább az lehet a háttérben, hogy a mindennapi problémákat megoldani, az élet nehezebb szakaszait együtt átvészelni már nem olyan egyszerű. Ahhoz nem kevés összetartás kell.  Mármint nem olyan fajta, ami csak a lakáshitel miatt van, hanem olyan igazi. És ebből manapság szerintem baromi kevés van. Az emberek nagy része építi a maga kis karrierjét, aztán tojik magasról minden és mindenki másra. Így pedig elég nehéz nem egymás mellett, hanem együtt élni.

Nem vagyok társadalomtudós, de valami házasság fronton úgy globálisan nem jó mostanában... Szerencsére én ez alól kivételnek érzem magamat, s remélem, ez így is marad!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search