Strandolás

Mára a nagy melegre tekintettel strandolást terveztünk be. Reggel korán indultunk a Dorogi-tóhoz. Már többször voltunk ott, és egészen kellemes volt: van egy kis szabad strand, viszonylag tiszta, a víz is jó, ezért akartunk ma is oda menni.

A strandra odaérve elég kellemetlen meglepetésben volt részünk: teljes kihaltság reggel 9-kor (ami korábban nem volt jellemző), a part tele van szeméttel és cigarettacsikkel, a tóban is van némi szemét, és habzik a víz... Elég gyorsan eldöntöttük, hogy itt ma nem strandolunk. Igen ám, de ha itt nem, akkor hol?

Felmerült, hogy menjünk el Mogyoródra az Aquaparkba, vagy vissza Pestre az Aquaworldbe. Végül az Aquaworld mellett döntöttünk, mert közelebb van és ott vannak pancsolós medencék is, nem csak a csúszdák érkezőmedencéi.

Odaérve meglepődtünk, hogy mennyire nincs sok autó a parkolóban. A pénztárnál sem kellett sokat sorban állni, és itt ért minket a legnagyobb meglepetés is: a belépő fizethető egészségpénztári kártyával. Hurrá, ma mulatunk!

Bementünk, gyorsan átöltöztünk, aztán elindultunk megkeresni a szomszédainkat, akikkel reggel induláskor összefutottunk (ők is akkor indultak, csak egyből ide jöttek), és akiket próbáltunk meggyőzni, hogy inkább Dorogra jöjjenek - szerencséjükre nem hagyták magukat :-)

Megtaláltuk őket, lefoglaltunk mellettük 3 napágyat magunknak, aztán irány a csúszda. Reggel 10-kor még alig voltak, teljesen jól lehetett haladni, nem kellett sokat várni a csúszdákra. Így csúszkáltunk úgy fél 12-ig, amikor is eljött az ebédidő. Szerencsére a kajáldában se voltak sokan, cserébe viszont megjártuk mással:

Viki gyerek belépővel jött be, és itt úgy működik, hogy mindenki kap egy karóraszerű izét, ami egyben szekrénykulcs, és egyben azonosító, amire a fürdőben mindent vásárolni lehet (tehát nem kell pénznek lennie nálad napközben, hanem amikor kimész és leadod az órát, akkor kell fizetni mindent). Igen ám, de úgy szoktuk csinálni, hogy 2 órát bezárunk a 3. szekrénybe és csak a 3. órát visszük magunkkal. És hát a magunkkal vitt óra épp a gyerek óra volt, amire nem adtak semmit se. Úgyhogy vissza kellett menni egy másik óráért és csak így kaptuk meg a kajánkat. Sebaj, annál jobban esett az ebéd :-)

Ebéd után már kevesebbet csúsztunk, inkább csak napoztunk, pihentünk, szundikáltunk, meg beszélgettünk a szomszéd csajjal. Fél 5-kor meg el kellett jönnünk, mert vinni kellett Vikit haza.

Ha nehezen indult is, de jó nap volt ez a mai, egészségesen elfáradtunk :-) Most még megnézünk egy filmet (igen, filmet és nem a foci VB döntőjét :-)), aztán pihi - holnap menni kell dógózni :-(


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search