Egy újabb nap Amsterdamban

A tegnapi utazás, vásárlás és Nils Holgersson nézés után ma reggeli után D. és T. nekiálltak tanulni (D. egyetemi vizsgákra készül, T. pedig nyelviskolában tanul hollandul, és házi feladatot kellett írnia), mi pedig elindultunk a városba. Gondoltuk, eszünk egy kis Haagen Dazs fagyit, mert itt Hollandiában sokkal-sokkal olcsóbb, mint otthon és a választék is jóval nagyobb.

Igen ám, de ha az ember be akar jutni a belvárosba, villamosra kell ülnie. És hát itt Amsterdamban nincs ám bliccelés, mindenkinek kell jegyet vennie, amit felszálláskor a járművezető vagy a kalauz szigorúan ellenőriz, és nem is szállhatsz fel a villamosra vagy buszra, ha nem érvényes a jegyed, bérleted.

Nekünk meg nem volt jegyünk, sőt pénzünk se, amiből jegyet lehetett volna venni. Ezért komoly kihívás előtt álltunk így vasárnap délelőtt. A bankautomata megtalálása még csak-csak sikerült, na de olyan helyet találni, ami nyitva is van és még jegyet is lehet kapni, na hát az volt a nem egyszerű. Pontosabban D. elmagyarázta, hogy tudunk jegyet venni, de miután vettünk ki pénzt (merthogy ott nem lehetett volna kártyával fizetni), visszafelé kellett volna indulunk, olyat meg elvből nem csinálunk.

Így hát elindultunk gyalog a belváros irányába, ahová amúgy is tartottunk.  Elég sokat kellett sétálnunk, míg végül kikötöttünk a Museumplein-en, ami egy irdatlan nagy tér a város közepén. Nagyon szép, parkos az egész, tavasztól őszig tele van sétáló, piknikező, vagy csak egyszerűen a fűben heverésző emberekkel. És a tér egyik sarkán szintén van egy Albert Heijn, ahová természetesen be kellett néznünk...

Rá is jöttem, hogy ez az Albert Heijn azért nem jó, mert egyrészt a fizetésemet egy az egyben el tudnám itt költeni, másrészt meg kész hízókúra. Annyira finom és különleges dolgokat árulnak itt, hogy nagyjából csak halálra zabálni tudjuk magunkat :-)

Itt végre sikerült jegyet is kapnunk, és jó szokásunkhoz méltóan be is vásároltunk. Így aztán gyorsan letettünk a fagyizásról, inkább hazajöttünk - úgyis közeledett az ebédidő.

Ebéd után még pihentünk egy kicsit, D. próbált aludni, de nem hagytuk neki  :-), meg beszélgettünk, aztán összekaptuk magunkat, és elmentünk Haagen Dazs-ozni. D. nem  tartott velünk, mert tanulnia kell a vizsgáira, így csak hármasban indultunk útnak.

Ismét isteni fagyit ettünk, ücsörögtünk egy kicsit a téren, aztán hazavillamosoztunk.

Mára már nincs túl sok tervünk, társasozunk egy kicsit, aztán megyünk alukálni. Holnap délelőtt megyünk Keukenhof-ba, amit nagyon várunk már.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search