Választás

A gittegyletben minden évben november-december táján van valamilyen választás. Egyik évben az elnökségi tagokat, másik évben a fegyelmi és számvizsgáló bizottság tagjait választjuk meg, postai szavazással. Idén a bizottsági választásokra került sor, melyen Biyadhoo is és én is indultunk, Biyadhoo a fegyelmi, én a számvizsgáló bizottsági tagságért.

Írtunk bemutatkozó írást (magyarul kampányhirdetést) a gittegyleti újságba, aztán vártuk a szavazás eredményét. A szavazatszámlálás most szerdán volt, és erre a "módfelett izgalmas" eseményre bárki elmehet a gittegyletből. Meglepődtem, de a szavazatszámolókon kívül nem volt ott senki, csak mi ketten. Igaz, mi is majdnem odafagytunk, mert marhára nem ment a fűtés az irodában, odakint meg épp akkor voltak a 100 km/h-s jeges szelek.

Korábbi években indultunk már mind a ketten választáson (elnökségin és bizottságin is), de soha még csak meg se közelítettük a bejutáshoz szükséges szavazatszámot. Idén valamiért fordult a kocka: én bekerültem a számvizsgáló bizottságba (5 jelölt volt, ebből 3 kerül be), Biyadhoo pedig mindössze kettő szavazattal maradt ki a fegyelmi bizottságból (13 jelöltből 5 kerül be, Biyadhoo a 6. lett) - ez mindkettőnk esetében eddigi gittegyleti pályafutásunk legjobb eredménye. Sőt, ha nagyon utánaszámolok, Biyadhoo-nak az is elég lett volna, ha egyetlen ember, aki az 5. helyezettre szavazott, inkább Biyadhoo-ra voksol, mert már ebben az esetben is hat tagú lett volna az FB a szavazategyenlőség miatt.

Úgy tűnik, végre kezd átalakulni a szavazási mechanizmus a gittegyletben. Eddig mindig az volt, hogy akit a "kemény mag" támogatott, az tutira bekerült, mindenki más meg ment a levesbe. Ez az FB-nél kevéssé érdekes, de az SZB-ben azért nem egy hátrány, ha olyanok ülnek, akik konyítanak valamit a könyveléshez, könyvvizsgálathoz, adózáshoz, függetlenül attól, hogy mennyire szeretik őket az emberek.

Most az FB-be bekerült olyan ember is, akiről életemben nem gondoltam volna, hogy beszavazzák, és hát valljuk be, mi sem számítunk éppen a "kemény mag" kedvencének, mégis jól szerepeltünk. És én ennek kimondottan örülök.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search