Egy mozgalmas nap

Tegnap igen mozgalmas napunk volt.

Itt van Viki, és tegnap délelőtt judo bemutatója volt, a közelünkben levő egyik iskolában. Józsi bácsi (akinek a nevét már aranyba foglaltuk a két korábbi újpesti móka miatt) 9-re rendelte oda az embereket. Kisebb bolyongást követően épp időben estünk be. Ekkor kiderült, hogy valójában egy speciális olimpiai válogató verseny közepébe csöppentünk. Vikinek nem kellett versenyeznie, csak a bemutató miatt mentünk oda. Ugyanis az iskola, ahol voltunk, most először adott helyt judo versenynek, ezért a megjelent kb 10 nézőnek, az iskolaigazgatónak, kerületünk alpolgármesterének és egy orvosnak tartott bemutatót a csapat.

A szervezés most is zseniális volt, mint általában. 9-kor csak a mérlegelésen voltak túl, és a versenyzőknek egy "elővizsga-szerűségen" kellett részt venniük, azaz néhány gyakorlatot, fogást kellett bemutatniuk Józsi bá vezényletével. Gondolom, azért, hogy igazságosan tudják párba rendezni őket a versenyre. A bemutató csak 10-kor kezdődött, szóval megint nem értettem, mi az ördögnek rendeltek oda minket már 9-re, amikor abban az egy órában Vikinek semmi dolga nem volt.

Szerencsére 10-kor tényleg elkezdték. Tartott beszédet Józsi bácsi, az igazgatónő, az alpolgármester, meg a doktor is, aztán gyorsan lement a bemutató, ami után egyből le is léptünk.

Mivel tegnap ünnepeltük Apámék 20. házassági évfordulóját, és jó szokásunkhoz híven utolsó pillanatra hagytuk az ajándékvásárlást, a bemutató előtt még ajándékért is el kellett rohannunk (azért előtte, mert nem tudtuk, hogy utána marad-e még elég időnk). Szerencsére csak ide a közelbe mentünk a kertészetbe, mert egy szép, különleges szobanövényt akartunk venni nekik.

A bemutató után hazajöttünk, kicsit elvoltunk, aztán mentünk át Apámékhoz. Megköszöntöttük őket, és szemlátomást tetszett nekik a törpenarancsfa, amit kaptak tőlünk.

Az egyik Trófea Étteremben volt a nagy party, ahol szokás szerint szétzabáltuk az agyunkat :-) Délután már csak otthon punnyadoztunk, kártyázgattunk beszélgettünk, és megkóstoltuk azt a 20 éves, 5 puttonyos tokaji aszút, amit Ilus vett. 20. évfordulóra 20 éves bor való :-) Szerintem finom volt, csak hát mint általában az ilyen régi borok, nagyon érett és rettenet erős. Könnyű lett volna berúgni tőle, de attól a kb fél decitől, amit megittam, szerencsére nem sikerült :-)

Egyszóval kellemes, de kicsit fárasztó nap volt.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search