Az elfogadás művészete, avagy: átverés a javából?

Ha én valakinek nem beszélek valamiről, tehát nem az van, hogy hamis infókat adok, hanem az, hogy egyáltalán, semmilyen infót nem adok, az vajon átverés? Főleg, ha egy olyan valamiről nem beszélek, aminek úgy gondolom, hogy semmi relevanciája nincs és soha nem is lesz, aztán amikor meg egy váratlan fordulat következtében mégis relevánssá válik az ügy, akkor őszintén elmondok róla mindent?

Igen, ez lehet átverés. De szerintem csak akkor, ha azért nem mondom el, mert ezzel ártani akarok a másiknak. De ha attól, hogy ezt a valamit elmondom, vagy épp nem mondom el, se rosszabb, se jobb nem lesz a másiknak, tekintve hogy őrá az égvilágon semmi hatása nincsen, akkor az vajon miért átverés?

Később persze kiderülhet, hogy mégiscsak olyan dologról van szó, ami érintheti azt, akinek nem beszéltem róla. Ha még ilyenkor se mondom el, na az átverés. De ha elmondom? Odaállok elé, és azt mondom: figyelj, ez van. Eddig nem beszéltem róla, mert azt gondoltam, soha nem adódik majd olyan helyzet, ami miatt erről tudnod kell. De most mégis adódott, ezért azt akarom, hogy tudd. EZ MI A FRANCÉRT ÁTVERÉS???????????????????

Nem inkább az van, hogy a másikat túlságosan sokkolta a hír, vagy esetleg képtelen elfogadni, tudomásul venni azt, amit hallott? Igen, előfordulhat, hogy olyan dolgot meséltem el, ami az illetőnek nem tetszik, vagy azt gondolja, hogy helytelenül cselekedtem. És akkor mi van? Nem az volt a kérdés, hogy jól csináltam-e, hanem az, hogy a másik tudjon róla. Vegye tudomásul és kész. Még csak meg se kell engem értenie, el se kell fogadnia, hogy miért úgy cselekedtem, ahogy. Egyszerűen nyelje le, hogy ez van. Mert nem releváns, hogy mit gondol a múltról. Arról a múltról, amiben ő nem volt benne. Ráadásul a jelenben is csak annyi tartozik rá, hogy él a világon valaki, akiről ő eddig nem tudott. A jövőben persze érintheti (sőt, talán érinteni is fogja) őt ez az valaki közelebbről is. Ekkor majd véleményt is nyilváníthat róla és a történetéről. De addig? Mire föl?

Tudom, kicsit katyvaszos ez a bejegyzés, de nem baj. Előbb-utóbb tisztázódik minden. A fejekben és itt a blogban is...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search