Az utolsó tervezett program a nagy víz túloldalán

Mivel három nap múlva már megyünk haza, mára terveztük az utolsó programunkat, a vízividámpark meglátogatását.

Tőlünk úgy 35 km-re északra található a Rapid Water Park nevezetű létesítmény. 10-re, nyitásra odamentünk, megvettük a belépőket, meg béreltünk zárható szekrényt az értékeinknek. Aztán elindultunk körülnézni.

Irdatlan sok csúszda van: van olyan, amit egy rohadt nagy "úszógumiban" ülve kell használni, vannak matracosok (ehhez kapsz egy polifoam-ra hasonlító, de csúszósabb valamit), és persze vannak olyanok is, amiken csupasz testtel kell lecsúszni. Ez utóbbiakat nem próbáltuk ki, mert általában a csúszdák öntése nem tökéletes, így az illesztések könnyen felsértik az ember hátát. Úgyhogy maradtak a gumis és  matracos csúszdák, de azokból is volt választék gazdagon.

Van egy olyan, ami hasonlít a mogyoródi csúszdaparkban levő UFO-ra: gumiban ülve lecsúszol egy sötét csövön, bele egy óriási féligmeddig gömb alakú izébe, ott csúszkálsz körbe-körbe, majd a gömb alján egy újabb sötét csövön kicsúszol a medencébe.

Ennek van egy továbbfejlesztett változata is, ahol nem csak körbe-körbe csúszkálsz a gömbben, hanem fölcsúszol a gömb oldalán, így gyakorlatilag függőlegesen áll a gumi egy pillanatra (mindez tök sötétben, hogy esélyed se legyen tudni, merre mész :-)), és utána csúszol ki a csövön a medencébe.

Persze vannak hagyományos csúszdák is, ami csak kacskaringózik lefelé, és az a poén benne, hogy gyors és sötét.

A matracos csúszda az nem annyira poén, se nem gyors, se nem meredek, amolyan kis pihentető.

Vikivel bementünk még pihenésképpen a Lazy River-be, aminek az a lényege, hogy a parkon körbe megy egy "folyó", amin gumiban ülve lehet sodródni, és közben időnként egy adag víz zuhan az ember nyakába, amúgy tusolásképpen :-)

10-től úgy fél 1-ig voltunk ott, de elég rendesen elfáradtunk, elsősorban amiatt, hogy a csúszdákhoz rohadt magasra kell fellépcsőzni. Az egyik csúszdánál megszámoltam, pontosan 100 lépcsőfokon kellett felmenni, laza 40 fokban, 90%-os páratartalom mellett. Szóval kimerítő, de megéri.

Hazajöttünk, ebédeltünk, aztán most megyünk ki a medencéhez regeneerálódni.

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search