A gittegylet közgyűlése

Ma volt a gittegylet idei legunalmasabb, ám bizonyos részeiben legszórakoztatóbb napja, azaz a közgyűlés.

A közgyűlés egy része puszta formaság (beszámolók elfogadása pl.), ám minden évben vannak olyan napirendi pontok, amelyek komoly vitákat váltanak ki a tagok körében (amely vitákat kedvenc levezető elnökünk a maga bölcsességében és rém szórakotató stílusában egészen egyedi módon képes moderálni). Ez a legtöbb esetben az alapszabály módosító indítványoknál és a tagdíj mértékének megvitatásánál fordul elő, azonban idén volt még egy napirendi pont, amely a gittegylet történetében most fordult elő először. Nevezetesen egy tagunk fegyelmi ügyében kellett döntést hozni: tagságát helyreállítjuk, felfüggesztjük határozott időre, vagy 5 évre kizárjuk az embert az egyesületből.

Hogy mi volt az oka és előzménye e napirendi pont beiktatásának, azt inkább most nem ecsetelném, mert akkor holnap estig se végeznék a bejegyzéssel :-) A kedves tagtárs sorsáról való titkos szavazás előtti vita azonban roppant szórakoztató volt (az első órában, azt követően viszont átment dögunalomba).

Az elején leginkább egy amerikai bíróságon, esküdtszéki tagnak éreztem magam, amikor is tagtársunk képviselőjének védőbeszédét hallgattuk. Egy idő után totál megelégeltük a sületlenségeket, amiket védőbeszéd gyanánt összehordott, így közfelkiáltással és némi szelíd erőszak alkalmazásával végül rávettük, hogy ne mondja el végig a nagy műgonddal előre összeállított, kézzel írt, kb 6 darab A4-es lapnyi beszédét.

Később az érzelmi húrokat is megpendítették páran, illetve a "vádlott" elmeállapotát, szellemi képességeit firtatták.

Ami ebben az egészben módfelett meglepett, az az volt, hogy a gittegyleti levelezőlistán írtak, illetve a korábbi személyes beszélgetések alapján azt feltételeztem, hogy elsöprő többséget kap majd a kizárás a szavazáson. Ezzel szemben mindössze 2-vel (!) szavaztak többen a kizárásra mint a tagság visszaállítására. Sejthető volt, hogy akik nem ismerték teljes részletességgel az ügyet, akik nem voltak akarva-akaratlanul aktív résztvevői az egész históriának, azok a szavazás előtt elhangzottakat  és a "vádlottunkkal" való személyes találkozást követően nem feltétlenül a kizárás mellett fognak dönteni. De hogy ennyire szoros legyen az eredmény, arra álmomban se gondoltam volna.

Ismét bebizonyosodott, hogy a gittegyletben semmi sem úgy működik, ahogyan az ember várná.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search