Miami Beach

Ma elhatároztuk, hogy meglátogatjuk a címben említett híres-neves strandvárost, legalább egy fürdés erejéig.

Az út odafelé nagyon szép, olyasmi, mint a lenti képen:

Egy óra alatt odaértünk, csak utána még bolyongtunk egy sort a városban, mire megtaláltuk magát az óceánpartot. Bőröndlakó nővérkém azt írta, hogy ott ingyenes a parkolás, de az ominózus ingyenes parkolóhelyet nem találtuk meg. Mondjuk nem vészes, mert 1.25 dollár egy órára a parkolás, szóval nem kell belehalni. Befizettünk másfél órányi parkolást, mondván, elsőre ennyi is elég, aztán ha nagyon tetszik a dolog, akkor visszajövünk további órákat fizetni.
Besétáltunk a strandra. Tényleg olyan fehér a homok, mint a képeken, csak éppen   a víznél elég sok a kisodródott tengeri növény, ami nem a legszebb látvány. De szerencsére a parttól úgy 2-3 méterre már egyáltalán nincsenek növények, szép tiszta (és nem utolsósorban finom meleg) a víz.

Miami Beach hangulata tényleg más, mint Boca Raton-é, sokkal pörgősebb, és valahogy előkelőbbnek, puccosabbnak vagy milyennek tűnik. Nem az, szép város, ez is tele van zölddel, rengeteg a pálma, szépek az épületek, és nagyon látszik, hogy gondozzák, folyamatosan karbantartják a várost. Tényleg kihúzza magát lélekben az ember, hogy "én már jártam Miami Beach-en kéremszépen", de a hellyel kapcsolatos felhajtás szerintem a megérdemeltnél nagyobb. Valahogy többre, vagy inkább másra számítottam.

Ezzel együtt jó volt itt is lenni, de ha választanom kell, inkább maradnék a jó kis Boca Raton-i strandnál, ahol a múltkor voltunk.
Holnap vagy holnapután az a terv, hogy bemegyünk Miamiba, körülnézünk ott is. De azt csak késő délután vállaljuk, itt olyan istentelen meleg van, hogy az ember odasül az aszfalthoz napközben, ha egy kicsit is nem figyel oda :-)

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search