Tengerpart és belváros

Tegnapelőtt elhatároztuk, hogy az eddigi medencézés után most már megnézzük közelebbről az óceánt is. Lementünk a hozzánk legközelebb eső beach-re (ami amúgy jó 5-10 perc még kocsival is...), de az nem tetszett annyira, mert túl sok volt a hínár a vízben és a parton is. Meg kint volt a figyelmeztetető tábla, hogy sea lice-ok, azaz tengeri bolhák fordulhatnak elő a vízben. Ezek nagyon "cuki" jószágok: láthatatlanul kicsik, a fürdőruhában telepednek meg, és összecsípkednek, csúnya sebesre. Ezért ha kijössz a vízből, azonnal le kell tusolni. Azért bementünk, fürödtünk egyet, de inkább hazajöttünk.

Tegap a google earth segítségével kerestünk egy másik beach-et, ami tisztábbnak nézett ki. Ez jóval messzebb volt, kb 20 percet autóztunk odáig (rá is jöttünk, hogy itt tényleg nem lehet autó nélkül létezni), de itt legalább tényleg tiszta volt a part és a víz is. Két órára fizettünk parkolóhelyet, de nem bírtuk annyi ideig lent, mert iszonyat meleg volt, és nem volt nálunk napernyő.

Ebéd után már csak a medencénél voltunk, aztán este, úgy 8 körül elindultunk megkeresni a belvárost, körül akartunk nézni a sétálóutcában. Szinte csak éttermek és ruhaboltok vannak arafelé, más nem nagyon, viszont nagyon szép. Középen pálmasor, aminek a két oldalán megy az egyenként egyirányú forgalom, és az épületek is nagyon szépek.

Ma valami istentelen meleg van, alig lehet megmaradni. Szerencsére mindjárt (azaz délután 1-kor) kezdődik a Forma-1 időmérő edzés, azt megnézzük, utána már talán nem lesz olyan hőség odalent...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search