Boca Raton

Ma már egy kicsit tudtunk közlekedni is  városban, miután megszereztük az autónkat.

Nagyon tetszik ez a hely. Gyönyörű zöld minden, és látszik, hogy szépen gondozzák a várost. Sehol sem látni szemetet, az utak, kertek, és az út menti növényzet is gondosan karban van tartva. Itt még nem láttunk egyetlen magas házat sem, a legmagasabb ház is csak úgy 5 szintes lehet. Nagy, széles utak vannak, és eléggé nyugodtnak tűnik a közlekedés. Az emberek kedvesek, segítőkészek, egyáltalán nem tűnnek olyan idegbetegnek, mint az otthoniak nagy része.

A trópusias éghajlatnak köszönhetően buja zöld a növényzet. Most van a hurrikános, esős időszak, amikor minden nap várható eső. Ma is esett, mindössze 20 percet, némi villámlás és égzengés kíséretében. Gondoltunk rá, hogy ebben a meleg esőben milyen buli lehet fürdeni a medencében, de miután rájöttünk, hogy villámlik, gyorsan letettünk róla. Nem hiányzott volna, hogy belecsapjon a villám a vízbe, miközben mi ott pancsolunk Anyával. Tegnap rá amúgy is mérges voltam, mert mikor lementünk az óceánhoz, Zsuzsival bementek fürödni, pedig akkor is dörgött-villámlott. Eléggé paráztam, nehogy beléjük csapjon a villám...

Zsuzsiék háza egyenesen oltári. Tulajdonképpen egy társasházban lakik, de a házhoz tartozik egy medence, napágyakkal, napernyőkkel, van a kertben három gázzal működőő grillsütő is. Ezen kívül van még konditerem, szauna, jakuzzi, plusz nem csak a lakásokban van fürdőszoba, hanem lent is van közös zuhanyzó, wc, és zárható öltözőszekrények. Minden ingyenesen használható, a lakók által befizetett közös költségből történik a karbantartás. Az egész ház légkondicionált, nem csak a lakások, ami ebben a párás meleg időben egy istenáldás.

Itt azért úgy el lehet tengődni a dolgos hétköznapokon is :-)

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search