70

Most hogy megint ezer éve nem írtam, végre ismét van témám :)

Tegnap, Valentin napon volt jóanyám kereken 70 éves, és mivel ez szép kerek születésnap, úgy gondolta, hogy ne később, hétvégén ünnepeljük, hanem aznap, amikor van. 

Meg is beszéltük, hogy este 6-ra kell menni hozzá - pontosabban nem hozzá, hanem a barátjához, ugyanis az ő lakásába volt szervezve a buli, tekintve, hogy az egy picikét nagyobb, mint anyámé.

Mielőtt mentünk hozzájuk, még jelenésünk volt a Westendben, egyrészt a hárfás légitársaság ingyen repülőjegy osztó akciója miatt, másrészt két bankba is be kellett mennem ügyet intézni. 

Olyan gyorsak voltunk, hogy már nem sokkal 5 óra után oda is értünk anyámékhoz. Zoltán (anyám barátja) lakásától én teljesen készen voltam, annyira tetszett. Hatalmas, legfelső emeleti lakás, óriási nagy terasszal, nagy ablakokkal, körpanorámával a városra, hatalmas belmagasság, és mindez szép régi bútorokkal, régi dísztárgyakkal berendezve. Az étkészlet, a poharak, a képek a falon, a dísztányérok, a tapéta, mind-mind nagyon-nagyon régiek. És ettől valami olyan különleges hangulata van annak a lakásnak, hogy én csak úgy ültem egy darabig és néztem és szívtam befele magamba az élményt :) Mindehhez még hozzájött, hogy Zoltán nagy komolyzene-rajongó, így nála általában az szól. Így volt ez tegnap is, és a komolyzene még pluszban nagyot dobott a hangulaton. Aztán mikor felfedeztük, hogy rengeteg bakelit lemeze van Zoltánnak, tudjátok mit kezdtünk hallgatni lemezről? Eddát. Na annak is van azért egy feelingje, amikor rockzenét hallgatsz bakelitről :)

A nagy zenehallgatás közben elkezdtek szivárogni a többiek is: anyám gyerekkori barátnője a férjével, Zoltán lánya, Dóri a barátjával, valamint később a fia, Gábor is megérkezett.

7 fele nekikezdtünk a vacsinak - anyám szokás szerint nagyon kitett magáért, főzőtt egy csomó félét, nagyon finomakat: sütőtök krémleves, roquefort-os marha krumplipürével, marhapörkölt illetve őzpörkölt juhtúros galuskával, illetve desszertnek méteres süti és gyümölcssaláta. A nagy fogyókúránk kellős közepén degeszre ettük magunkat :)

Vacsi közben és után beszélgettünk még, de aztán 9 fele eljöttünk haza, egyrészt mert Biyadhoo nem volt túl jól (reggel még úgy volt, hogy el se jön, annyira elkapta a nátha), másrészt meg még mára ebédet is kellett főzni. Reménykedtem benne, hogy tiudok csórni valami maradék kaját és akkor nem kell főzzek, de ez nem jött össze - hál' Istennek olyan jó étvágyunk volt, hogy alig maradt valami a vacsiból :)

Szerintem jó kis szülinapi buli volt, én legalábbis nagyon jól éreztem magam. A hely is, a társaság is és a vacsi is nagyon rendben volt. Csak reménykedni tudok benne, hogy amikor én leszek 70 éves, én is fogok tudni még ilyen "party-t" adni :)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search