Okosodás

A legutóbbi hétvégét Balatonföldváron töltöttük, gittegyletesek és kevésbé gittegyletesek :-) társaságában A gittegylet vendége volt ugyanis Görög Ibolya protokollszakértő, aki egy kétnapos, frenetikus előadással örvendeztetett meg bennünket.

Talán a tavalyi gittegyleti tábor kapcsán már írtam, hogy milyen magával ragadó előadói stílusa van Ibolyának - ezt most sem hazudtolta meg. Egy-két történetnél, amit elmesélt, a hasunkat fogtuk a nevetéstől. Ilyen előadótól játszi könnyedséggel tanulja meg az ember a bemutatkozás, a kézfogás, a tárgyalások, az üzleti és díszebédek viselkedési normáit, azt, hogy mikor lehet felvenni frakkot és mikor szmokingot, hogy hogyan illik telefonálni, vagy hogy hogyan kell egy állófogadáson helyesen viselkedni.

Innen Pestről mi vittük Ibolyát Balatonföldvárra, és mi is hoztuk őt haza. Az úton nagyon jól elbeszélgettünk vele, magánemberként is egy hihetetlen egyéniség, mondhatom, hogy nagyon megkedveltük őt. Szombat este az előadás után többen leültünk vele beszélgetni, szinte "szédtszedtük" őt a kérdéseinkkel. Hazafelé úton mondta is, hogy mi nagyon jó hallgatóság vagyunk, mert az egységsugarú gittegyletes érdeklődő, szeret kérdezni, vitatkozni, mindennek meg akarja érteni a miértjét, és egy előadó számára ez nagyon jó dolog.

Szombaton vacsora után, mikor már Ibolya kellőképpen fáradt volt és visszavonult a szobájába, kezdetét vette az esti társasozás illetve wellnessezés. A társasozást nem tudom, milyen volt, ott nem voltam, az egész időt a wellnessben múlattam, néhány, hozzám hasonló szaunaőrült társaságában. Ahhoz képest, hogy az volt a tervem, hogy korán megyek aludni, mert elég fáradt voltam, éjfél után sikerült ágyba kerülni.

Vasárnap délelőtt még előadás volt, aztán ebéd után már szétszéledt a nép, mi is jöttünk haza, mert apámék jöttek hozzánk vacsorára, ahhoz meg még boltba kellett menni, főzni kellett, stb-stb. A velük töltött este is jól sikerült, úgyhogy összességében jó kis hétvégénk volt :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search