Morfond (Maitai után szabadon)

A minap az egyik közösségi portálon találkoztam az alábbi bölcsességgel:

"Valaki megkérdezett egy idős házaspárt, hogy hogyan képesek 50 év után is elviselni egymást. Ezt válaszolták: Nos, Uram, mi abban az időben nőttünk fel, amikor ha valami nem működött, azt megjavították, nem pedig eldobták..."

És milyen igaz, és megszívlelendő... A mai világban nem csak a porszívót meg a vasalót dobjuk ki, ha elromlik, ahelyett, hogy szerelőhöz vinnénk, hanem könnyen eldobjuk  a párunkat, a barátainkat, a munkahelyünket is, ha valami nem máködik úgy, ahogy ezt elképzeljük. És persze utólag sokszor meg is bánjuk ezeket a lépéseket, nem egyszer már csak olyankor, amikor nem visszacsinálható, hiába szeretnénk. Hiába akarunk visszafordulni egy úton, ha mögöttünk a kaput már bezárta valaki.  

Ha viszont az a bizonyos kapu nyitva van, és vissza lehet menni rajta, akkor legyél hálás nagyon a sorsnak (akarom mondani, annak, aki nyitva hagyta), hogy visszacsinálhatsz egy elrontott lépést. Persze a kapun belül nem fog ugyanaz várni, mint ami akkor volt, mikor kijöttél. Más lesz. Lesz, ami jobb lesz, és lesz, ami nem. De ha valamit rosszabbnak érzel, azt csakis magadnak köszönheted, és azért lesz, hogy megtanuld, ezeken a kapukon nem lehet csak úgy ki-be rohangálni. És itt jön a képbe az előbb említett bölcsesség. Neked magadnak is tenned kell azért, hogy megjavuljon mindaz, ami nem tökéletes. Kétségtelen, hogy sok idő, de érdemes. Én már tudom...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search