Átlagosnak indult szombati nap

A tegnapi nap egészen átlagosnak indult: vásárlás, takarítás, főzés, hasonlók. Aztán eljött a délután, amikor is váratlan dolog történt.

A helyzet az, hogy tegnap érettésgi találkozónk volt, ámde valahogy semmi hangulatom nem volt hozzá, így aztán inkább itthon maradtam. Majd a találkozó kezdete után nem sokkal érkezik facebook-on egy üzenet a hajdan volt szívbéli barátnőmtől, akivel évekkel ezelőtt olyan szinten sikerült összeveszni, hogy évek óta csak egy-egy üzenetet küldünk egymásnak a  másik születésnapjára, azon kívül zéró kommunikáció. Azon felbuzdulva, hogy egyikünk sincs ott az érettségi találkozón, egész jól elbeszélgettünk egy órát kb. Még a végén lehet, hogy újra fölvesszük egymással a kapcsolatot? A magam részéről én nyitott vagyok mindenre, meglátjuk, mi történik.

Eme csetelés közben egyszercsak becsönget apámék keresztlánya, Rita, hogy kéne nekik egy kis számítógépes segítség. Biyadhoo le a szomszédba, majd egyszer csak rámcsörög, hogy vigyem már le neki a pendrive-jait, merthogy ő most gépetújratelepít. Lementem, aztán lent is ragadtam arra a pár órára, amíg sikerült életet lehelni a laptopba :-)

Közben erősen vacsoraidő lett, ezért Krisztina kitalálta, hogy akkor ő főz valami vacsit, együnk ott. OK. Hűtőből csirkemell elővesz, kibont. Gondoltam, hogy amíg Biyadhoo reszeli a gépet, addig segítek Krisztinának kaját főzni. Ehhez első lépés lett volna a csirkemell megtisztítása. Viszont szegény husinak valami olyan fura szaga volt, hogy még. Arról nem is beszélve, hogy csirkemell létére olyan zsíros volt, hogy azt hittem, valami ezer éves levestyúkból van.

Na és most figyeljetek: egy idő után Krisztina megnézte a csomagolást, hogy nem járt-e le véletlenül a hús, és mi van ráírva a csomagra, na mi? CsirkeCOMB filé!! Ennyit a csirkemellről. Valamennyit azért megtisztítottunk már, mire kiderült, hogy comb az a mell, úgyhogy azt már megfőzte Krisztina (a még megtisztítatlan husikat meg kidobta), de igen kevésnek bizonyult, így aztán előkerült a mélyhűtőnkből egy adag karaj, amit szintén megsütöttünk. Így végül egészen korrekt kis vacsora lett, jóllakot mindenki, még Jar Jar is, aki a maga 16 évével a vasszöget is képes megenni, olyan étvágya van :-)

Miközben küzdöttünk a csirkemellnek hitt csirkecombbal, élénket megjelent előttem Krisztina szülinapi bulija, amit végül itt tartott minálunk, amikor is több órán keresztül küzdöttünk Apámmal, hogy a full letisztítatlan, kiklopfolatlan tarjából valami ehető dolgot műveljünk. Meg is állapítottuk Krisztinával, hogy ha mi kapcsolatba kerülünk az általa vásárolt hússal, annak csak szívás lehet a vége :-)

Végül úgy 11 óra fele sikerült életet lehelni a gépbe, és éjfél fele ágyba is kerültünk.

Hát így lett "meglepő és mulatságos" nap egy unalmasnak ígérkező szombatból.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search