Lakás ügyek

Ahogy elnézem, megint jól eltűntem, de mentségemre szóljon, hogy kissé elfoglaltak vagyunk mostanában.

22-én vasárnap megjöttek T-ék a babával, és itt voltak egész múlt vasárnapig (pontosabban D. és Thimo mentek haza vasárnap, T. még maradt csütörtökig). Jó volt, hogy megint láttuk őket, így aztán esténként mindig jó sokáig fent voltunk, hogy minél több időt tölthessünk velük, minél többet tudjunk beszélgetni. 

A már jól ismert hárfás légitársaság egyébként megint rendkívüli akciót hirdetett, így szeptember végén úgy néz ki, ismét meglátogathatjuk T-éket. A repülőjegyért kemény 396 Ft-ot fizettünk. Azért keményen szórjuk a pénzt, nem? :-)

Az elmúlt időszak legnagyobb híre egyébként a következő: még hétfőn kisebb félreértésbe botlottunk, mert jóapám azt hitte, tudunk róla, hogy menni kell hozzájuk. Kiderült, hogy mi semmiről sem tudtunk, és olyan sírból jövő hangon adták elő, hogy szeretnék ha átmennénk, mert segítségre van szükségük, hogy mi egész álló nap gyomorgörcsben ültünk, hiába állították váltig, hogy nincsen semmi baj, ezen állításuk nem volt túl meggyőző. 

Na végre eljött a megbeszélt idő, amikorra átmentünk hozzájuk. Már mikor beléptünk, sejtettük, hogy valami jó hír van, mert ünnepi terített asztal, kitöltött bor, és fullos vacsora várt minket. Kiderült, hogy sikerült eladniuk a házukat, aminek a hirdetésében mi is közreműködtünk. Ily módon elérhetővé vált számunkra idén is egy kisebb nyaralás, ami jelenleg szervezés alatt áll :-))))) Mindenesetre megkapták a magukét tőlem is meg Biyadhoo-tól is, hogy máskor ne csináljanak ilyet, mert mi egész nap ideggörcsben ültünk, hogy mi történhetett, és ilyenkor mindig a legrosszabbra gondolunk. Hétfő óta megy a pörgés ezerrel, Biyadhoo segít nekik költözködni.

Én pedig ennek örömére nekiálltam útlevelet csináltatni, merthogy már március óta le van járva. A Központi Okmányiroda egyébként az elmúlt öt évben, amióta nem jártam ott, egész komoly átalakuláson ment át. Egyrészt sokkal több ablak van, másrészt végre van lehetőség bankkártyával fizetni, így nem kell sárgacsekkel bohóckodni, ha az ember valamilyen okmányt szeretne csináltatni. Ahhoz képest, hogy nem volt előre foglalt időpontom, egész gyorsan, 20 perc alatt végeztem, úgyhogy államigazgatás ide vagy oda, ez most pozitív csalódás volt. 

A mai nap eseménye pedig, hogy újabb előrelépések történtek a mi lakásunk ügyében is. Még délelőtt Biyadhoo laza két órás kálváriajárás után szerzett egy megfelelő méretű és színű polcot, amivel kicsit bővítettük a konyhánkat, mert valahogy sosem elég a hely :-), úgyhogy beindult a nagy konyha átrendezési procedúra. Még nem tökéletes, de alakul :-) Aztán kiderült, hogy apáméknál a költözés folytán feleslegessé válik egy ülőgarnitúra, amivel amúgy már régóta szemeztünk, mert a kanapé és a fotel is nagyon kényelmes, és most felajánlották, hogy megkaphatjuk. Végül elbartereltük a mi ülőgarnitúránkra, mert az a kanapé nekik jó lesz ott, ahová most költöznek, a két fotelt pedig megkapja Krisztina, a keresztgyerekek anyukája. Így aztán ez a mai nap remélhetőleg mindenki számára pozitívan zárult. Mi mindenesetre nagyon lelkesek vagyunk!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search