Nem hittem volna...

A múltkor írtam, hogy a központi okmányirodában milyen jó gyorsan sikerült elintéznem az útlevél csináltatást. Hát ez kicsit elhamarkodott volt, mert ugyan a személyes ügyintézés tényleg nagyon gyorsan ment, de ellentétben a kerületi okmányirodákkal, ahol maximum két hét, illetve a pestkörnyékiekkel, ahol egy hét alatt elkészül az útlevél, én pontosan három hetet vártam az enyémre. Addig pedig, amíg nem volt útlevél a kezemben, utazást se tudtunk intézni. 

Ebben a három hétben voltak jobbnál jobb ajánlatok, amikre nem tudtunk ráugrani, ettől Biyadhoo kellőképpen idegbajos is volt, de hát ennyi kell :-) Ma délelőtt kiderült, hogy kész az útlevél, kora délután az is kiderült, hogy még ma át is vehető, így irányt vettem az okmányirodába. Még oda se értem, már mondta Biyadhoo, hogy utazás lefoglalva, és jó lenne ha igyekeznék, mert kéne az útlevélszámom :-) Szerencsére az okmányirodában megint gyorsan végeztem, úgyhogy nem kellett sokat várnia :-) Mire hazaértem, le volt minden zsírozva. Holnap reggel irány Bratislava (vonatozunk egy jót), onnan pedig Tunézia. Merthogy a magyar utazási irodáknál MINDEN totálisan be volt telve. Szlovákiában se nagyon volt más, a turnus utolsó két helyét vittük el.

Juhúúú, megyünk nyaralni!! Délután 2-kor még nem hittem volna, hogy holnap már nem leszünk itthon. De jól van ez így, legalább nem agyaltunk sokat. 

Ennek az esetnek három fő tanulsága van. 

1. Útlevelet soha többet nem hagyunk lejárni
2. Központi Okmányirodában soha többet nem csináltatunk útlevelet, mert nagyon sokáig készül
3. Ne mondja senki, hogy nincs az embereknek pénzük utazni. Persze, biztos sokaknak nincs, de sokaknak kell hogy legyen, ha ennyire tele van minden a következő egy hónapra.

De most már nem filózunk semmin, csak megyünk! Augusztusban már ne is számítsatok ránk :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search