Szemelvények

Kis színes történetek következnek az elmúlt néhány napból:

Bratislava buszvégállomás. Éhhalál szélén állva szeretnék némi fornettihez jutni. Kérdezem a nénit, beszél-e angolul. Nem, és magyaráz szlovákul. Kérdezem: és magyarul? Mutatóujját felemelve, azzal a jellegzetes, "na most jól kiszúrok veled kisköcsög" vigyorral az arcán közölte, hogy "a-a!!". Na gondoltam, akkor neked se legyen jobb, én meg folyamatosan magyaráztam neki angolul. Jól elvoltunk, de a végén legalább a fornettimet megkaptam.

Bratislava reptér. Két nyugdíjas néni mindenféle kérdés nélkül letelepszik mellénk, szemlátomást nem érdekli őket, hogy ez minket zavar. Pedig még rengeteg hely lenne máshol is. Az egyik néni elkezdi ezerrel tekergetni a kínai tucatbőröndjének a számzárját, és képtelen rájönni, milyen kódot adott meg. Hosszú ideig próbálgatta sikertelenül. Hogy végül hogyan nyitotta ki, nem tudjuk, de néhány óra múlva már könyékig vájkált a bőröndjében, úgyhogy valahogy mégiscsak megoldotta.

Szálloda, földszint, liftajtó. Beszállunk, valaki megnyomja az egyest. Lift elsőn megáll, illető kiszáll. Az egyik bentmarad csajszi bőszen nyomkodja az egyest, mire az ajtó mindig újra és úja kinyílik. Beletelt némi idejébe, mire rájött, hogy már fél órája az elsőn vagyunk és tán ki kéne szállnia.

Szálloda, tegnap este ill ma délelőtt. Adott egy fiatal csávó, kicsit izompacsirta, és folyamatosan úgy be van állva, hogy menni se tud rendesen. Az esti animációnál a biztonságiak terelték le a színpadról, hogy ne ő akarjon lenni a fő műsorszám. De hogy mitől van így berúgva folyton, azt nem tudom, mert az itteni alkoholos piák a sör kivételével elég ihatatlanok, a sör meg olyan gyenge, hogy még én se tudok berúgni tőle.

Animáció: minden áldott nap van vízitorna, minden nap ugyanaz a csávó tartja, ugyanazoka a zenékre, és nagyjából az 50 résztvevőből 49 csaj. Szemlátomást csurog a nyála az összesnek az animátor fickóra, akinek valóban szép kockás hasa és barna bőre van, na de ettől még azért nem kellene ilyen eszeveszett módon rohanni vízitornára.

A tegnapi nap felfedezése: az ebook olvasóm képes akkora betűket produkálni, amit szemüveg nélkül is el tudok olvasni, ami azért zseniális, mert így napozás közben, dioptria nélküli napszemüveggel is tudok olvasni. Hatalmas feeling, mivel ilyenben 33 évig nem volt részem.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search