Csodás orvostudomány

Ettől az esettől annyira kész voltam, hogy muszáj elmesélnem.

A minap Biyadhoo összeevett valami túl fűszeres cuccot, plusz egy kis vélhetően romlott sajt is bejátszott a buliba, így szegényem irdatlan rosszul volt, olyannyira, hogy elrángattam éjszaka közepén az ügyeletre. Az ügyeletes doki megvizsgálta, mondta, hogy semmi komoly, javasolt valami gyógyszert, és azt mondta, hogy vegyünk valami 40%-nál erősebb alkoholos italt, az majd biztos rendbe rakja. Oké. A gyógyszert megvettük, nagy nehezen hatott is, de az igazi valóban a pia volt. 

Azért vicces a szitu egyébként, mert évekkel ezelőtt volt egy nagyon ronda kutyaharapása is Biyadhoo-nak, amire a sebész a varrás, drain-cső beépítés és kötözés után közölte, hogy vegyünk valami olcsó Tesco-gazdaságos vodkát vagy valami hasonlót, is azzal locsoljuk a kötésen keresztül a sebet, hogy ne gyulladjon be.

Kétségtelen, hogy az alkohol mindkét esetben hatott, de azért szerfölött vicces, hogy orvosok tanácsolják, hogy vegyél tömény szeszt. Ezt magamtól is ki tudom találni, hogy a tömény alkohol fertőtlenít és így megakadályozza / csökkenti a gyulladást...

Volt ám még egy jópofa sztori az éjjeli ügyelet kapcsán. Mondta a doki, hogy milyen gyógyszert vegyünk. A rendelő mellett van az éjjeli ügyeletes patika, becsöngettem, hogy mit szeretnék. Kint van az ajtón, hogy elfogadnak bankkártyát, kérdezem, hogy ez így éjnek évadján is így van-e. Mondja a patikárius csajszi, hogy persze, csak az a gond, hogy éjszaka engem nem engedhet be, a bankkátya terminál viszont drótos, így nem tudja kihozni az ablakhoz, tehát meg kéne mondanom a PIN kódomat. Hogy mi van????? Na ne vicceljünk már kérem szépen.... Szerencsém volt, mert az egészségpénztári kártyát is megették, és az nem kér kódot, így nem kellett elmennem még külön bankautomatázni is. De azért ez milyen már, hogy ilyenekre buzdítanak, hogy mondd meg a PIN kódodat?! Oké, nekem egy telefonhívásomba kerül, hogy megváltoztassam, tehát akár meg is mondhattam volna, 5 perc múlva már semmire se   ment volna vele, de aki mondjuk este 11-kor ezt nem tudja elintézni és EP kártyája sincs és muszáj megvenni a gyógyszert, az mint csinál, így jár? Persze nem feltételezem a patikáról, hogy lerabolták volna a számlámról a pénzt, de akkor is. Egy éjjel-nappali ügyeletes patikában szerintem kellene hogy legyen vezeték nélküli POS terminál, hogy a betegek éjszaka is tudjanak kártyával fizetni. A mai világban ez elengedhetetlen lenne. De hát messze vagyunk még Nyugat-Európától, kérem szépen...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search