Egy hosszú hétvége történései dióhéjban

Eladtunk egy lakást, a borboltban direkt nekünk tettek félre egy igen jó vörösbort, szereztünk egy növényt, lefoglaltuk a síelésünket, voltunk fürdőzni, használhatatlannak nyilvánítottunk egy nyomtatót, átmentem a krumplipüré-vizsgán. Azt hiszem, eddig ennyi történt a hétvégén. De elmesélem részleteiben is:

Szóval: péntek este már hivatalos szerződésünk is volt róla, hogy megvették a zuglói kislakásunkat. Ennek örömére és apámék jóvoltából januárban megyünk síelni Söldenbe, ami az általunk ismert síterepek egyik legjobbika. Szombat délelőtt le is foglaltuk a szállásunkat, ékes német nyelven leleveleztem a nénivel, hogy érje be egy előleggel, ne akarja, hogy még egyet fizessünk neki (ugyanis a foglaláskor kártyával kifizettük a kért előleget, majd pár óra múlva jön egy email, hogy legyünk kedvesek 30% előleget elutalni neki ide és ide).

Még pár hete elhatároztuk, hogy minden szombat este a fürdőkádban megiszunk egy jófajta bort. Így történt ez most szombaton is. Mikor Biyadhoo elment a borboltba, ahol vásárolni szoktunk, az eladó már egyből megismerte, és mondta, hogy félretette neki az utolsó üveg 2010-es Sauska Cabernet Sauvignon-t. Nagyon kellemes meglepetés volt, hogy így gondolt ránk az ember, és nem utolsósorban, tényleg rendkívül finom volt a bor, igazi ínyencség.

Vasárnap ugye voltunk Aquaworldben, de ezt már meséltem.

Ma pedig anyáméknál voltunk ebédelni. A sült libamellhez krumplipüré volt, de anyám barátja mindig ragaszkodik hozzá, hogy ő készítse el a krumplipürét, mert csak az a jó szerinte, amit ő csinál. Mint kiderült, nem tejjel, hanem tejföllel készíti, vagyis francia krumplipürét csinál. Én meg gondoltam, ha te ilyen ínyenc vagy, akkor te vagy az én emberem, lássuk, mit szólsz az általam gyártott francia krumplipüréhez. Ahogy elnéztem, sikere volt, átmentem a vizsgán :-) Ezek után Biyadhoo-nak meg kellett néznie a nyomtatjóját, amiről kiderült, hogy mehet a kukába, mert az utángyártott vagy utántöltött vagy milyen patron teljesen tönkretette. 

A nap zárásaként pedig egy gittegyleti tagtársunk nekünk adott egy 180 cm magas, gyönyörű szép yukka pálmát. Kihívás volt beszuszakolni az autóba, majd kiszuszakolni onnan, de sikerült, nem tört le egy levele vagy ága sem, és most itt díszeleg nálunk. Reméljük, jól fogja érezni magát.

Röviden ennyi.  Azt hiszem, rég volt ilyen mozgalmas hétvégénk.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search