Dolgos nap

Így a karácsony közeledtével egyre hatékonyabbak a napjaink.

Tegnap míg én céges karácsonyi party-n voltam, Biyadhoo-nak sikerült szereznie friss epret. Ez azért decemberben igen szép teljesítmény, mert nem igazán árulnak, most se tudom, hogyan keveredett ide, ráadásul a címke tanúsága szerint Belgiumból. Mindegy is, a lényeg, hogy van. Jól is jön, a karácsonyi "népvándorlás" során ide tévedők mind kaphatnak finom csokifondüt eperrel. 

Ma reggel meg azzal kelt fel Biyadhoo, hogy a kisraktárba (ez a lakásunk legkisebb helyisége, hivatalos nevén tároló, ahol mindenféle vacaknak van a helye) csinálni kellene végre polcokat. Ugyanis az elmúlt 3,5 évben, amióta itt lakunk, ez még nem sikerült, és csak úgy messziről, ahogy esik, úgy puffan alapon voltak behajigálva a cuccok. Elment, megszerezte a szükséges dolgokat (meg közben még  megvette, ami a karácsonyi vendégseregnek adandó ebédekből hiányzik, plusz beszerzett pár kelléket apusom születésnapi party-jához), aztán szerelés. Az ilyen polcok felrakásában a legnehezebb feladat, hogy vízszintes legyen, mert ugyanis hiába állítjuk be vízszintesre, még arra a kis időre se megy, hogy egyenesen megtartsam, amíg a falba fúrandó lyukak helyét bejelöli Biyadhoo. Úgyhogy maradt a centizős megoldás. Kicsit így tovább tartott, de készen van és állati jól néz ki! Rend van, lehet normálisan takarítani ott is - eddig ugyanis minden a földön volt és elég nehézkes volt a porszívózás meg a felmosás.

Az a vicces egyébként, hogy minden alkalommal, mikor készítünk egy új polcot vagy kisszekrényt vagy cipőtartót, arra jutunk, hogy na most aztán már teljesen kész a lakás, minden lehetséges négyzetcentimétert beépítetünk és kihasználtunk, ezzel szemben egy idő után mindig rájövünk, hogy hoppá, hát ide még jó lenne ez vagy az. Kíváncsi vagyok, ezek után mit találunk még ki :-)

A jól végzett munka után pedig most jön a megérdemelt pihenés egy  "habos kávé - Star Trek Voyager" kombó segítségével. 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search