Nosztalgia a Mátrában, és egyéb történések

Amióta megjöttünk Söldenből, eléggé el vagyok foglalva, nem nagyon van időm semmire, ezért is ez a nagy eltűnés.

Már csak 2-3 hét és visszakapjuk az autónkat!! Időközben megérkezett a jogerős ítélet, úgyhogy most már csak a biztosító futja a kötelező kis köreit, ami vélhetően jövő hét végéig befejeződik, és akkor már csak autót kell varázsolni abból a roncsból, ami 13 hónapja áll a szerelőnél. El se hiszem, hogy végre vége lesz!

Kicsit más téma, hogy múlt vasárnap fölmentünk Mátraszentistvánra síelni. Nincs túl messze, viszont havazott, így a hegyekben kissé bajos volt a közlekedés, ráadásul hóesésben síelni se a legnagyobb élmény, főleg, ha még köd is társul mellé. Hát nem egy osztrák vagy francia síterep, de nem rossz, csak túl sokan vannak hétvégén, és a kártyaelfogadási lehetőségeket tekintve még kisebb-nagyobb kihívásokkal küzdenek. A végén mindössze másfél órát síeltünk, mert mire odaértünk, megtudtuk, hogy a kaucióhoz készpénzre van szükség, elautóztunk a szomszéd faluba pénzt felvenni, visszamentünk, megvettük a bérletet, addigra felerősödött a havazás és nem akartunk fönt ragadni a Mátrában és a tömeggel együtt szenvedni a lejövetellel. Ezzel együtt nem volt rossz, kelett egy kis mozgás a friss levegőn.

Meg én amúgy is mindig szeretek a Mátrába menni: nosztalgikus élmény, mert amikor gyerek voltam, évekig minden téli szünetben ott üdültünk anyámmal és nagyon szerettük. Milliószor megmásztuk a sástói kilátót, ha eléggé be volt fagyva, akkor még fakutyázni is lehetett a tavon, és minden évben elmentünk a kisnánai várba is (romos vár volt már akkor is, de én nagyon imádtam, az egyik kedvenc helyem volt), illetve kirándultunk a Mátra különböző részein. Ez még akkor volt, amikor léteztek SZOT üdülők, Mátrafüreden négy is volt belőlük, és nagy élet volt ezeken a helyeken, rengeteg család töltötte ott a téli szünetet. 

Egyébiránt meg holnap lesz a házassági évfordulónk, szám szerint a hatodik, amit jó szokásunkhoz híven az előestén, azaz ma fogunk megünnepelni (a családdal persze majd holnap, de az igazi az, amikor kettecskén ünneplünk). Vettünk finom bort meg sajtot, beülünk a fürdőkádba, csinálunk hangulatfényt meg illóolajjal párologtatunk. Nagyon kis hangulatos lesz :-) 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search