Megint főztünk, csapatostul

Tegnap ismét KonyhaSIG volt nálunk, bár most kicsivel szűkebb körben, mint az eddigi alkalmakkor, mert csak 6-an voltunk, de nagyon jól szórakoztunk így is. Gymi készített céklalevest meg tiramisut, és képzeljétek, ez utóbbi annyira jól sikerült, hogy még Biyadhoo is kétszer szedett belőle, pedig ő nem egy tiramisu evő fajta :-) A levesnek is nagy sikere volt, finom is volt meg tartalmas is, zöldséges is meg húsos is, szóval jó kis cucc :-)

A főétel meg Jóanyám specialitása, roquefort-os marha (most szűzérme) volt krumplipürével. Macerás egy étel, de KonyhaSIG-re tökéletes, mert pont az a lényeg, hogy sokat kelljen dolgozni vele, sokan tudjanak segíteni az elkészítésben és finom legyen. Vettünk 6-unkra két kiló húst, mindenki szörnyülködött, hogy ez milyen sok lesz. Hát annyire nem is lett sok, mert tegnap ebédeltünk és vacsoráztunk belőle hatan, mára meg még épp kijött nekünk egy ebéd belőle, és már nincs egy falat se :-) 

Ja, és miközben vártuk Gyimiéket, hogy nekikezdhessünk főzni, Lacival, aki Biyadhoo jóvoltából időben itt volt :-), a borokról beszélgettünk, meg hogy ki milyen italokat szeret, és ő említette az Amarula nevezetű krémlikőrt. Életünkben nem hallottunk még róla, de utánanéztünk a neten, hogy mi az, és nem túl sok hezitálás után vettünk is egyet, hogy könnyebben menjen az ebédkészítés :-) Tényleg nagyon finom ital, hasonlít a Bailey's-hez, de egy picit savanykásabb íze van és kevésbé sűrű. Egy Afrikában honos gyümölcsből készül, és bizonyára elég népszerű ital lehet, mert még saját honlapja is van! Akkora sikere volt a dolognak, hogy az ebédfőzési folyamat még a felénél se tartott, amikor már egy csepp se volt belőle...

A főzőcskézésen felül jó Mensások módjára társasoztunk is jó sokat :-)

Gyorsan eltelt a nap, mikor este 11 körül hazamentek a vendégek, akkor jöttem rá, hogy hoppá, már 12 órája pörgünk ezerrel, lehet, hogy jogos, hogy elfáradtam? :-)

Köszönjük Mindenkinek, aki itt volt, nagyon jól éreztük magunkat!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search