Önfényezésnek fog tűnni, pedig nagyon nem az

Mostanában sokat gondokodom azon, amit a gittegyletben oly sokat hallani: a gittegylet tagjai, akik bizonyítottan az emberek 98%-ánál intelligensebbek, valamilyen szinten ugyanúgy deviánsak, mint akik értelmi sérültek pl. Ezt a kijelentést sosem vettem komolyan, mert én is, mint a legtöbb ember, magamból indultam ki, és semmi devianciát nem vettem észre magamon, és úgy tapasztaltam, hogy ezzel a környezetem is így van.

Manapság viszont azt látom, hogy megváltozott a helyzet, aminek bizonyára az is az oka, hogy már nem akarok annyira kényszeresen megfelelni másoknak, nem akarok mindenáron észrevehetetlen jókislány maradni. A körülöttem levő emberek egy része viszont nem nézi ezt túl jó szemmel, nehezen emészti meg, hogy én is megváltozhatok, ráadásul egy általa helytelennek vélt irányba. És itt jön be a képbe az önfényezésnek is vélhető momentum: a hozzám hasonló "deviánsok" sokkal könnyebben emésztik meg, hogy milyen vagyok most, sokkal kevésbé akadnak fenn, ha valamiről nem hétköznapi a véleményem, ha nem hétköznapi dolgokat csinálok, mint azok, akik nem mutatják ezen "deviancia" jeleit.

Úgyhogy kezdem belátni, hogy az a bizonyos gittegyletes mondás egyáltalán nem hülyeség, nekünk ugyanúgy tud gondot okozni a "normálisak" közé való beilleszkedés, mint bárkinek, aki valamilyen szempontból különleges, kirívó (akár pozitív, akár negatív értelemben). 11 év gittegyleti tagság után kicsit fura volt rájönni erre, de ilyenkor szokták azt mondani: jobb későn, mint soha :-)

Aki úgy véli, hogy nagyon ködös ez a bejegyzés, annak igaza van :-) Borzasztóan igyekeztem, hogy semmi olyat ne írjak, amiből bárki magára ismerhet, mert annyira azért nem vagyok deviáns, hogy készakarva keresem a bajt :-)

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search