Hogyan szerezzünk trópusi védőoltásokat Budapesten?

Aki időnkénz körülnéz a honlapunkon, tudja, hogy nyáron megyünk Gambiába, Afrika kellős közepére, így aztán tanácsosnak láttuk utánanézni, milyen védőoltásokra is van szükség. Önkéntes mentősként is tevékenykedő gittegyleti tagtársunk javasolta, hogy érdeklődjünk az Oltóközpontnál, ők majd megmondják a tutit. Meg is mondták: sárgaláz oltás kötelező, malária tabletta és hepatitis A+B oltás ajánlott. Az áraknak utánanézve majdnem leestünk a székről, kettőnknek ez a mutatvány kb. 60 ezer forint, de szerencsére egészségpénztárból fizethető. 

Biyadhoo mindenesetre felkereste a háziorvosunkat is, hogy ő nem tudná-e ezeket felírni és beadni. A sárgaláz kivételével a többit fel tudta írni, de a sárgaláz oltás miatt el kell menni a László Kórházba, csak ott szerezhető be és csak ott adhatják be. Ami a legmulatságosabb szerintem, az a következő: A hepatitis oltás két szuriból áll, és valami furcsa oknál fogva az elsőt szintén csak a László Kórházban adhatják be, de az ismétlő oltást már beadhatja a háziorvos is. De ha ez így van, akkor hogyhogy mégis kapható patikában, ellentétben a sárgaláz oltással? Kutya legyek, ha értem ezt...

Egy gyógyszerész segítségével kiválasztotuk a legjobbnak tűnő maláriagyógyszert és hepatitis oltást, de ezeket megszerezni se olyan egyszerű: a gyógyszertárnak meg kellett rendelnie és másnap mehettünk vissza érte. De legalább ez is megvan, már csak be kell majd adatni a szurikat, amitől már most parázok. Hacsak rágondolok a  tűre, máris elfog a szédülés. Tudom-tudom, akkor mi a fenének megyünk olyan országba, ahova ennyi oltás kell? Hát mert jó hely és kíváncsiak vagyunk rá, a szurit meg majdcsak túlélem valahogy :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search