Macskás kávézó

Ma egy egész különleges helyen jártunk. Olvastuk a neten, hogy Budapesten is létezik úgynevezet macska-kávézó. Ez nem más, mint egy hagyományos kávézó, annyi eltéréssel, hogy a létesítményben szabadon jön-megy néhány macsek. Az eredeti cikk szerint egy ilyen kávézó van székesfővárosunkban, ám ha jobban utánanéz az emberk, akkor bizony kettő is van. Kis utánaolvasás után a Damjanich utcában levőt választottuk. Itt ugyan csak két cica van, szemben a másikkal, ahol tizenvalahány, de a kommentek alapján itt kedvesebb. barátságosabb a személyzet, és a hangulat is jobb. 

Amikor odaér az ember, csengetni kell, úgy engednek be, az ajtó zárva van. Belépéskor azonnal kézfertőtlenítés következik, a cicák védelmében. 1490 Ft-ért másfél órát lehet maradni, ebben korlátlan kávé-, tea- és üdítőfogyasztás, egy szelet süti, társasjátékozás (kártya, marokkó, ilyesmi), valamint "cicázás" foglaltatik benne - ez utóbbi persze nagyban függ attól is, hogy a macsekok éppen mennyire vannak jókedvükben. Alap, hogy az alvó macskát felkelteni tilos, ha nincs kedve játszani, akkor nem cseszegetjük, stb. 

Vendéglátás terén még van fejlődnivalójuk, furcsa pl., hogy nem hoznak szalvétát, de még csészealjat sem, a kávé mellé, így pl. a kávéskanalat elég nehéz lenyalás nélkül bárova is letenni (pedig jól tudjuk, hogy a kávéskanalat lenyalni illetlenség, de ha nem akarunk mindent összekávézni, akkor jelen helyzetben muszáj). Ugyanakkor tényleg nagyon kedvesek, szolgálatkészek, és nem utolsósorban finom kávét főznek. Na és gyönyörűek a cicák. Hárman vannak, egy hófehér, és két maine coon szerű macskusz. Fiatalok, játékosak, de a buzerálást ők se szeretik. Érdekes volt megfigyelni, hogy egy kislány szekálta az egyik macskát, nem bántotta igazából, csak piszkálta, és ez szemmel láthatóan nem tetszett a cicának. Később, mikor megint oda akart menni hozzá a kislány, hogy megsimogassa, a macsek ezerrel száguldott elfele - gyorsan megjegyezte magának, hogy a kislánytól nem sok jóra számíthat, jobb, ha nagy ívben elkerüli. Ugyanígy járt egy másik csaj is, aki volt szíves vakuval szembefotózni a macsekot. A fotózás után soha többet nem engedte a macska, hogy megfogja a csajszi.

Összességében jó kis hely, biztosan fogunk menni hozzájuk máskor is. Ha nem vasárnap délután megyünk, akkor hátha a macsekok se lesznek ennyire antiszociálisak, mint ma :-) Egy-két simogatáson kívül többet egyikük se engedett, de biztos, hogy csak fáradtak voltak.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search