Húsvéti hajókázás

Tegnap este mondta Gyimi, hogy az egyik nagy tiszteletnek örvendő gittegyleti tagtársunk ma ünnepli szép kerek születésnapját, és ennek alkalmából a gyerekei azt találták ki, hogy szerveznek egy dunai hajókázást (kis süteménnyel, palacsintával, teával, üdítőkkel), amelyre eljöhet minden egyetemi tanítványa illetve gittegyleti tagtárs, aki szeretne. Mivel semmi programunk nem volt mára, és mi is nagy tisztelői vagyunk Ádámnak, elmentünk hát a hajókázásra. A Petőfi térnél szálltunk fel a BKV hajóra, ahol addigra már voltak néhányan Ádám tanítványai és családtagjai közül. Ami viszont elég megdöbbentő volt, hogy az egész gittegyletből mindössze öten voltunk jelen, pedig Ádámot nagyon sokan ismerik. Legyünk naivak, biztos a húsvét miatt nem jöttek többen...

Vicces dolog amúgy az a BKV hajó, ezeréves hajók járnak, van egy hajóskapitány (akiről kiderült, hogy szintén Ádám tanítványa volt az egyetemen), egy matróz meg egy jegyellenőr, akinél lehet jegyet váltani, viszont a buszokkal-villamosokkal ellentétben kellemes meleg van. Ami még nagyon meglepő, hogy ezen a hajón, amin mi utaztunk, egy darab "idegen" utas sem volt, pedig nem volt előre megszervezve a BKV-val, sima menetrend szerinti járat volt. Megint legyünk naivak: biztos a hűvös esős idő meg a húsvét miatt nem akartak hajókázni ma délután az emberek.A Petőfi tértől a Duna Plaza-ig kb. egy óra volt az út, aminek megvolt az az előnye, hogy volt idő egy kicsit beszélgetni, ismerkedni az emberekkel. Hétvégi programnak, meg pl. ilyen szülinapi meglepetésparty helyszínnek tök jó, de azt pl. el nem tudom képzelni, hogy valaki nap mint nap hajóval járjon munkába, mert iszonyat időigényes.

Ja és a legnagyobb poén: láttunk ilyen kétéltű buszt vagy mi az ördögöt: tudjátok, az a bizonyos jármű, ami szárazföldön buszként, vízen pedig hajóként funkcionál, és épp volt szerencsénk látni a metamorfózisát is, amikor hajóból busszá alakult :-)

Jó, hogy megtudtunk, hogy lesz ez a hajókázás, jó kis móka volt!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search