...

Az elmúlt másfél hét nagyon eseménydús volt, több minden is történt, mint szerettem volna. Biyadhoo kórházba került, és a hétvégi ügyeletnek köszönhetően nem sok híja volt, hogy késő legyen... Mire bekerült a sebészetre, ahol, hála egy nagyon kedves és segítőkész gittegyleti tagtársunknak, soron kívül fogadták, közel volt az életveszélyes állapothoz, egy félig perforált, begyulladt vakbél "büszke tulajdonosaként". 

Még aznap megoperálták. Ehelyütt álljon itt egy hatalmas köszönet Dr. Huszty Gergelynek, aki minden követ megmozgatott, nem csak azért, hogy az életét megmentse, hanem hogy mindezt sikerüljön laparoszkóppal végrehajtani, valamint a Transzplantációs Klinikán dolgozó nővéreknek. Sokáig tartott, de sikerült! Mivel nem volt egyszerű eset, elég hosszúra nyúlt a lábadozás, Biyadhoo ma jön haza, 9 nap kórház után. Alig várom!

Tegnap megtanultam, hogyan kell injekciót beadni. Szegény nővérke, aki megmutatta, nem tudta eldönteni, hogy Biyadhoo-t mossa fel először, vagy engem, mind a ketten úgy fehéredtünk, én ráadásul rettenetesen féltem, hogy valami rosszat csinálok azzal a hülye tűvel, de végül sikerült, bement a szuri, és Biyadhoo szerint alig volt érezhető. Még a végén mellékállásban nővérke leszek, ha leküzdöm a remegést, ami elkap, ha tűt látok :-)

Iszonyatosan vacak volt szembesülni vele, hogy néhány órán múlott az élete, hogy majdnem elveszítettem, tulajdonképpen azért, mert egy idióta, magát orvosnak nevezni merő sarlatán egy olyan egyszerű dolgot, mint a vakbélgyulladás, képtelen felismerni, sőt, határozottan állítja, hogy ez bizony nem az. Mindenesetre most nagyon megtanultam, hogy az élet mennyire múlandó, mennyire nem biztos benne semmi. Minden percet értékelni kell, amit azzal a valakivel tölthetsz, akit szeretsz és aki szeret téged, mert sosem tudhatod, mennyi adatik még...  Csak reménykedni tudok, hogy egyszer valaki más is megtanulja ezt...


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search