Hogyan vegyünk telefont részletre?

Tudni kell rólunk, hogy jelenleg is Blackberry telefonnal rendelkezünk, kihasználva ennek minden előnyét. Már egy ideje figyeljük, mikor, hol kezdik árulni az új Blackberry-ket, mert mindenképp szerezni akartunk magunknak ilyet. Mivel a látszat ellenére baromira nem vet fel minket a pénz, csak úgy jöhet szóba az új telefon vásárlása, ha megvehető részletre. Biyadhoo talált is egy üzletet, ahol van ilyen lehetőség, de mivel a bolt csak este 6-ig van nyitva, így az ebédidőmet kellett rááldozni a műveletre.

Odamentünk, egy darab ember ült a pultban, aki a következőt művelte: a két fülén két különböző telefonon beszélt, plusz pötyögött a laptopján, és időnként foglalkozott a sorban előttünk álló nem idén barnult, ámde szemmel láthatóan általa jól ismert ügyféllel. Viszonylag hamar sorra kerültünk, elmondtuk, mit szeretnénk. Oké, persze, hitel, de hát az sok idő, és én egyedül vagyok, szóval ha bejön egy vevő, akkor majd én jól foglalkozok a vevővel, ti meg szépen vártok a sorotokra, mondta ezt az ember a pultban. Hát köszi. Mákunk volt, mert mindössze egy ember jött be, az imént említett nem idén barnult kolléga, aki szemmel láthatóan már a hatszázhetvenötödik mobiltelefont hozta be a boltba eladni. Nem, nem akarom tudni a részleteket :-)

Nekünk mondjuk már ott kezdődött a problémánk, amikor a két telefon árában próbáltunk megegyezni, mert kisült, hogy ami a neten fent volt, az egy használt telefon, az egyik kormánypárti képviselő használta 1-2 napig, szóval az annyiba kerül, mint ami a neten van, de a másik az zsír új, az már drágább. Oké, persze, nem gond, csak intézd már a hitelt, komám, mert megy az idő.  A boltban egyébként ücsörgött egy középkorú, szemlátomást nem túl elfoglalt úriember, aki beszédbe elegyedett Biyadhoo-val, de bár ne tette volna. Az az igazi, nagyon durván jobbikos manus volt, az öljünk-meg-minden-cigányt-minden-zsidót hozzáállással, kiegészítve azzal, hogy Matolcsy mennyire jól megmentett minket a csődtől. Aki ismeri Biyadhoo-t, az tudja, hogy mennyire beletrafált az ember, hogy kinek kezdte nyomatni a szélsőjobbos dumáját :-)

Egész enyhe politikai viták közepette a boltos ember azért közben felvette az adatokat a hitelhez, és mivel annak a banknak ügyfele vagyok, aki a hitelt nyújtaná, szerencsére túl sok kérdése nem volt, a szoftver kidobta neki az adataimat és csak le kellett egyeztetnie.  Mindenféle sznobságot nélkülözve, az aktuális statisztikák alapján az én fizetésem eléggé az átlag felett van, és vettem már pár dolgot áruhitelre, soha semmi gondom nem volt. Ehhez képest most a bank visszadobta a hiteligénylést, amin, hát, nem kicsit lepődtünk meg. Mondta is a boltos fickó, hogy nagy a szigor manapság, mert a kérelmek 80%-át elutasítják. Mivel neki nem mondja meg a bank az elutasítás okát, javasolta, hogy menjünk át személyesen az egy saroknyira levő bankfiókba és kérdezzük meg, miért utasították el. Mert hát ugye azért eléggé érdekelt, hogy mégis mi okból nem engedték át az igénylést. 

Át is battyogtunk a bankba, szerencsére nem kellett sorbanállni, nem volt senki. Laza 15 perc telefonálgatás után az ügyintéző közölte, hogy az elutasítás oka nem publikus. Na hát köszönjük szépen, most aztán marha okosak lettünk... Mondta is Biyadhoo, hogy valószínűleg nem a hitelképességünkkel, hanem a telefonos bolttal van a gond, amit én készséggel el is hiszek, mert amit az ott töltött fél órában láttam, az bőven elég volt hozzá, hogy rájöjjek, hogy nem épp a színtiszta, halálbecsületes üzletemberrel álltunk szemben...

Végül aztán tudjátok mit csináltunk? Bementünk a T-hez és megvettük ott részletre álmaink telefonját. Ugyanannyi a törlesztő, mit az a másik lett volna, de nem 3, hanem csak 2 évig. A telefonos bolt és a vele szerződésben álló bank meg elmehet Kukutyinba zabot hegyezni. Nekünk van szépséges-jóságos telefonunk, ők meg megfulladhatnak a saját levükben!

Biyadhoo az övét már be is üzemelte, én csak arra várok, hogy életre keljen az új számom és akkor én is birtokba veszem a magamét...

Hát így mennek manapság a dolgok.


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search