Mensoid virág

Történt a héten, hogy Biyadhoo-tól kaptam egy cserepes amariliszt, ami még nem nyílt ki, csak bimbója volt. Kerestem neki egy jó kis helyet, ahol kap napot, fényt, meleget. Másnap látom ám, hogy egyrészt úgy nő, mint ha húznák, másrészt egyáltalán nem függőleges a szára, mert hajlik ezerrel az ablak irányába. Nekem se kellett több, fordítottam rajta 180 fokot, hátha attól kiegyenesedik. Így is történt, ám másnapra ismét rá volt cuppanva az ablakra a kis drágám. Még két napig játszottuk ezt, hogy naponta 180 fokot fordítottam rajta, mígnem rájött a kicsike, hogy jobban jár, ha függőlegesen nő és nem hajlik semerre, mert úgyis meg fogom fordítani. Növény létére kifejezetten magas intelligenciáról tett tanúbizonyságot :-)

Amikor megkaptam, kb. 25 centi magas volt, most jó félméteres, de még mindig nem nyílt ki. El se tudom képzelni, meddig fog még nőni, de ha kinyílik, tutira nagyon szép lesz.

Egyébként most összeszámoltam, jelenleg összesen 32 darab növény van a lakásunkban, a kicsi kaktusztól elkezdve a hatalmas yukkapálmán keresztül különféle méretekben. Biyadhoo épp ma készített egy panorámaképet a nappaliról, ahol a 32-ből 28 növény található. Szerintem állat jól néz ki :-)


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search