Hatékonyak voltunk

Ma annyi mindent csináltunk-intéztünk, amennyit normál esetben egy hét alatt.

Kezdődött ott, hogy reggel mentünk dokinénihez oltásokért: kaptam influenza oltást, illetve a harmadik és egyben utolsó hepatitis elleni szurit, továbbá Biyadhoo is benevezett a Twinrix-trióra (ez a hepatitis elleni oltás, amiből ha kettőt kapsz, az öt évig véd, ha hármat, akkor pedig Hepatitis-A ellen 25 évre, Hepatitis-B ellen pedig életed végéig védve vagy), amiből most kapta az elsőt, így neki kettő még hátra van.

Ezt követően kimentünk a piacra Biyadhoo-nak zoknit venni. Itt már kezdett érződni, hogy nyakunkon a karácsony, irdatlan tömeg volt, sehol egy parkolóhely, és úgy hemzsegtek az emberek, mint a hangyák. Na, zokni projekt letudva, ezek után irány a Bárdi, merthogy időközben a fékbetét is zörögni kezdett az autóban. Laza 20-25 perces várakozás után megkaptuk a fékbetéteket, amivel gyorsan be is ugrottunk Gabikához, hogy cserélje ki őket. Mikor leszedték a kerekeket, láttuk ám, hogy nem is a fékbetéttel van a baj, az még teljesen használható, hanem valami mittudoménmivel, ami Gabika szerint még sokáig működőképes, csak a hangja szörnyű. Hurrá, most legalább van tartalék fékbetétünk, ez is valami :-)

Ezek után indult az igazi nagy kihívás, "aranyszombaton" Tesco-ba mentünk :-) Ugyanis még néhány dolog hiányzott a karácsonyi készletből: a kókuszgolyó hozzávalói, valamint még néhány ajándék, és egy ablaktörlő garnitúra. Majdnem 100%-os volt az eredmény, mert csak az ablaktörlőt (ja, meg a darált kekszet) nem sikerült megvenni, és ahhoz képest, hogy három nap múlva karácsony, annyira még a tömeg se volt elviselhetetlen. Ablaktörlő nélkül még csak lehet élni, de darált keksz nélkül nem, úgyhogy repülőstart következett az Árkád felé, ahol, ha már úgyis arra jártunk, beugrottunk a Bortársasághoz is, megvenni 24-ére a jól megérdemelt borunkat és pezsgőnket :-)

Innen már semmi más dolgunk nem volt, úgyhogy hazajöttünk. Laza öt óra alatt intéztünk el mindent, de ebben az öt órában én úgy elfáradtam, mint ha egész nap szenet lapátoltam volna :-)

Alig hogy idehaza megebédeltünk, csöng a telefon: a személyi bankárunk az (kedd óta már ilyenünk is van, bizony), az Árkádból (!), hogy átment a hitelkártya igénylésünk, úgyhogy be kéne menni a bankba az utolsó papírokat aláírni. Oké, már indulunk is. Így karácsony előtt a bankban is nagy a tömeg, minket viszont kb. két perc várakozás után a nevünkön szólítva, meleg kézfogással fogadott a bankárunk, és további kettő perc múlva már úton is voltunk hazafelé, mert el is intéztük a szükséges papírmunkát.

Ennyi fel-alá rohangálás után gondoltam, hogy a nap hátralevő részében lazítunk, ámde Biyadhoonak (miután a facebookon kiszúrta, hogy már sok helyen áll a karácsonyfa) az az ellenállhatatlan ötlete támadt, hogy takarítsunk ki, és állítsuk fel mi is a fát. Űrsebességgel rendbe vágtuk a lakást, és jelentem, már áll a karácsonyfa, feldíszítve, fénysorral, szaloncukorral (pontosabban likőrrel töltöt, tojás alakú, szaloncukor formájúra becsomagolt csokoládéval), szóval nagyon kis szép.

Azt hiszem, este nem kell minket ringatni, kimerítő nap volt ez a mai, viszont rengeteg mindent elintéztünk, karácsonyra már csak a vacsorát kell megfőzni és az ajándékokat kell becsomagolni.

 


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search