Elfoglaltak voltunk...

Ez a február nagyon gyorsan elment és nagyon pörgős volt, minden hétvégére volt valami program, úgyhogy nem különösebben bánom, hogy ezen a hétvégén nem kell mennünk sehová.

Ebben a hónapban három születésnapot és egy névnapot is ünnepeltünk, nameg volt ugye a házassági évfordulónk, de arról már meséltem :-)

Két héttel ezelőtt ünnepeltünk Anyám születésnapját, illetve Jar Jar 18. szülinapját, a következő hétvégén pedig Apám névnapját, illetve Kati (Ilus sógornője) születésnapját. Volt, amelyik ünnepet étteremben ültük, volt, amit odahaza, de jól sikerült mindegyik. Ettünk finom T-bone steak-et, libamájat, meg mindenféle ínyencséget.

Ha már az ínyencségnél tartunk: Biyadhoo vajban sült szűzérméje, amiről a blogjában is írt, az valami fergetegesen finom! Tegnapra épp ilyet készített, tejfölös, piros pesztós mártással és kukoricával, meg egy kis sültkrumplival. Akkora adag lett, hogy még vacsorára is elég volt :-)

A ház körül is tevékenykedtünk ezt-azt: Biyadhoo ötlete volt, hogy a fürdőszobában levő, krómozott és enyhén szólva is romos polcokat cseréljük le szép fehér polcokra. Egyik nap megfogta magát, levágatta a szükséges számú polcot, megszerezte a fali tartókat hozzá, és néhány óra fúrás-faragást követően annyira szépen bepolcozta a fürdőszobát, hogy én csak lestem, állati jól néz ki. Csinált róla fotókat is, itt lehet látni őket.

Elég régóta vacakol már az egyik kaputávirányítónk, hiába cserélünk elemet benne, semmiképp se működik normálisan. Egy gittegyleti tagtárs hathatós közreműködésével sikerült elég kedvező áron új távirányítókhoz jutnunk. Mivel a kapunyitó rendszer ugrókódos, nem mindegy, milyen távirányítót veszünk, ez az ugrókódos fajta meg egy vagyonba kerül. Persze aznap, amikor megérkeztek a távirányítók, éppen szakadt az eső, úgyhogy esernyővel, kabáttal felszerelkezve a sötétben bindzsiztük a távirányítókat, hogy működőképessé váljanak. Az ugrókódos távirányító ugyanis nem tanítható másik távirányítóról, csakis arról a központi egységről, vagy miről, amit vezérelni akarunk vele. De most már minden szép és jó, minden működik.

A fürdőszoba polcok készítésének napján volt a házunkban az éves közgyűlés, amikor is dönteni kellett az idei közös költség összegéről, a költségvetésről, illetve a házunkban működő cukrászda ügyes-bajos dolgairól is.  Ahhoz képest, hogy tök fontos dolgokról volt szó, és hogy a lakók nagy többsége erősen költségérzékeny, elég kevesen jöttek el, örülhettünk, hogy egyáltalán az 50%-os jelenlét megvolt.

A minap meg, képzeljétek, felhívott telefonon egy hölgyike, név szerint engem keresve, hogy előző nap én az Alléban jelentkeztem valami ingyenes sminktanfolyamra, és emiatt keres most, hogy egyeztessünk időpontot. Ez csak azért volt furcsa, mert én nem jártam az Alléban hónapok óta, tehát tutira nem én jelentkeztem. De hát gondoltam, ha ingyen van, miért ne. Mondta a csaj, hogy hova kell menni, hányra, de azért miután lebeszéltük, a cím meg a telefonszám alapján csak rájuk kerestem, hogy mégis kifélék-mifélék ezek. Hát jól tettem, mert egy full kamu hostess cégről van szó, akiket Biyadhoo, miután elmeséltem neki, hogy mi történt, fel is hívott és el is küldött melegebb éghajlatra. Hogy honnan szerezték meg a nevemet és a telefonszámomat, az máig rejtély...

Tegnap reggel vérvételen voltam, ami azért említésre méltó, mert ha nem figyelek eléggé, hogy hova nézek, akkor könnyen előfordul, hogy le kell fektessenek, ha nem akarnak felmosni a padlóról. De most rájöttem, hogy ha sem a tűt, sem azt a "kötelet", amivel elszorítják a kart a vérvétel előtt, sem a vérrel teli fiolát nem látom, akkor nincs baj.

Ma is dolgos napunk volt eddig, és még majd folytatjuk is: délelőtt vettünk egy halom virágföldet, hogy feltöltsük a növényeinket friss földdel. Mire hazaértünk, kezdhettük is készíteni az ebédet, de ebben a gyönyörű időben az az ötlete támadt Biyadhoo-nak, hogy hozzuk fel a kerti bútorokat és főzzünk illetve ebédeljünk kint a teraszon. Így is tettünk, és tényleg annyira fantasztikus idő van, hogy a napsütötte teraszon csak fürdőruhában lehetett megmaradni :-) Úgy tűnik, az időjárás is tisztában van vele, hogy mától tavasz van. Az ebéd utáni ejtőzést követően pedig hozzálátunk a növények rendbetételéhez.

Holnap pedig pihi, szerintem ki se tesszük a lábunkat a lakásból!


Read More

Magamról

 A Maldív-szigetek nagy rajongója lévén e csodás ország egyik szigetéről neveztem el magam a virtuális világban. Csak nézz rá a képre, hát nem gyönyörű? :-)

Régebben történt

Search